TRACK-PD: Onderzoek naar een vroegere diagnose van de ziekte van Parkinson en het voorspellen van symptomen met behulp van een ultra hoge veldsterkte MRI

TRACK-PD: Onderzoek naar een vroegere diagnose van de ziekte van Parkinson en het voorspellen van symptomen met behulp van een ultra hoge veldsterkte MRI

23 mei 2019

De ziekte van Parkinson is een veelvoorkomende neurologische ziekte. Op dit moment is er nog geen goede test beschikbaar om de diagnose met zekerheid te kunnen stellen. Ook weten we nog niet waarom er zo veel verschil zit in klachten tussen verschillende mensen met de ziekte van Parkinson. Met deze studie gaan we proberen om deze vragen te beantwoorden.

Waarom dit project?

Het doel van dit onderzoek is om uit te zoeken of men door het maken van een MRI-scan van de hersenen, vast kan stellen of iemand de ziekte van Parkinson heeft of niet. Wij maken hiervoor gebruik van een MRI-scanner welke sterker is dan de normale MRI-scanner die in het ziekenhuis wordt gebruikt. Daarnaast hebben niet alle patiënten met de ziekte van Parkinson dezelfde klachten. De een heeft meer last van trillen, terwijl dat de ander meer last heeft van bijvoorbeeld de balans of van het geheugen. We willen onderzoeken of deze verschillende groepen van patiënten, ook verschillende soorten veranderingen op de MRI-scan laten zien. Dit zou ons kunnen helpen om de ziekte beter te voorspellen en bovendien de behandeling beter aan te kunnen passen aan de individuele patiënt.

Meer informatie?

Voor meer informatie willen we u graag verwijzen naar de website van het project: www.trackpd.nl. Ook kunt u een e-mail sturen naar trackpd@maastrichtuniversity.nl.

 

Labels:

Terug naar boven