De ongemakkelijke lessen van Mrs. P - Dominique Prins-König

De ongemakkelijke lessen van Mrs. P - Dominique Prins-König

10 september 2019

Eind oktober 2019 verschijnt bij uitgeverij Elmar: 'De ongemakkelijke lessen van Mrs. P. Parkinson op je 49ste, een openhartig verhaal van Dominique Prins-König.

‘Het is allemaal wel veel hè,’ zegt de parkinson-verpleegkundige. Leuke vrouw, rossige krullen, open, vriendelijk gezicht. Ze zegt het op precies de juiste toon. Wel meelevend, maar niet druipend van medelijden. Daar ben ik blij om. Medelijden krijg ik al genoeg de laatste jaren, en ik kan er niet altijd even goed mee overweg.

Uitdagingen

Hoe leer je omgaan met een chronische, progressieve aandoening? Accepteren of struisvogelpolitiek? Pillenleed, zelfhulpboeken, werk, gezin; Mrs P. roept de ene na de andere uitdaging op. Confronterend, rauw en met de nodige humor doet Dominique Prins-König in dit boek verslag van haar nieuwe leven: een leven waarin Mrs P. niet meer is weg te denken.
De buurman van 83 blijkt parkinson te hebben. Maar wat is parkinson eigenlijk? Ik Google op ‘parkinson symptomen’. Van de resultaten die op het scherm tevoorschijn komen moet ik een beetje lachen: ‘Haha, volgens mij heb ik ook parkinson!’ Wat ik tegenkom is namelijk een exacte opsomming van mijn eigen klachten. Maar ik ben pas 49. Natuurlijk heb ik geen parkinson!

De auteur

Dominique Prins-König (1969) schreef honderden artikelen over onder andere gezondheid, voeding, opvoeding, relaties en psychologie. In oktober 2009 verscheen haar eerste boek: ‘De kinderen? Die merken er niets van!’, waarin volwassenen vertellen over de echtscheiding van hun ouders. In 2010 verscheen het schokkende relaas over een Somalisch meisje: ‘De onzichtbare dochter’. Dominique is getrouwd en heeft twee (jong)volwassen zoons.

Boekrecensie

Details

De ongemakkelijke lessen van MRS P.
Uitgeverij Elmar B.V.
Auteur: Dominique Prins-König
Paperback

Prijs: 18,99

ISBN 9789038927138

Klik hier om het boek te bestellen

Labels:

Terug naar boven