Berichten over Boeken van derden

 1. Het Hersenhotel

  Maak een reis door je brein en ontdek wat jouw talenten zijn in dit boek vol interessante breinweetjes. 

  Toon volledig bericht

 2. Vanaf 29 oktober: Parkinson Doeboek deel 2

  Het Parkinson Doeboek voor zorgverleners daagt zorgverleners uit om te kijken naar alles wat zich afspeelt in het begeleidingsproces van mensen met de ziekte van Parkinson en hun partners. 

  Toon volledig bericht

 3. Afscheid met parkinson op de hielen - Met warme ogen naar jezelf kijken

  In 'Afscheid met parkinson op de hielen - Met warme ogen naar jezelf kijken'  laat Lies van der Heide het belang van zelfacceptatie in moeilijke situaties zien. Openhartig vertelt ze over haar ervaringen als parkinsonpatiënt en hoe hiermee om te gaan. Dit boek wordt sinds vrijdag 23 juli uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

  Toon volledig bericht

 4. Recensie: U heeft Parkinson, Peter Conradi

  Als het verhaal van zijn -leven met parkinson- stopt, noemt Peter zichzelf ‘een lichamelijk wrak’. Het verhaal is dan niet nog af; tenminste zijn verhaal. Dit boek is namelijk een biografie over het leven van Peter Conradi vanaf de diagnose Parkinson tot 20 jaar daarna, geschreven door hemzelf in 90 bladzijdes. Zijn broers en vrienden maken een einde aan het verhaal in een epiloog van slechts 1 bladzijde. Daarmee is de wens van Peter, -om zijn verhaal af te maken-, in vervulling gegaan.

  Toon volledig bericht

 5. Parkinson bij de psychiater

  Op 1 april 2021 verscheen het boek 'Parkinson bij de psychiater'. Verhalen over liefde, rouw en veerkracht geschreven door Sonja Rutten & Odile van den Heuvel.

  Toon volledig bericht

 6. Reisgids Mantelzorg, wegwijs in de zorg voor ouderen

  Begin december 2020 is de 2e editie van de 'Reisgids Mantelzorg, wegwijs in de zorg voor ouderen' verschenen. De Parkinson Vereniging beveelt dit boek aan als praktische hulp, waarmee snel de juiste weg wordt gevonden naar steun en hulp.

  Toon volledig bericht

 7. Zonnestraaltjes in Coronatijd

  "Tijdens de coronatijd heb ik me vanaf 20 maart bezig gehouden met het schrijven en illustreren van verhaaltjes over alledaagse dingen en heb ik bijna dagelijks een 'zonnestraaltje' uit mijn pen laten vloeien en verstuurd naar familie, vrienden en kennissen", aldus Bob Bruns. 

  Toon volledig bericht

 8. Beter leven met een chronisch-progressieve ziekte

  Peter van den Berg hoorde op zijn 39ste dat hij Parkinson heeft en Angelique van der Lit heeft vanaf haar 48ste ALS. Als collega's hadden zij mooie gesprekken over hoe zij met hun ziekte omgingen. Ze deelden hun verdriet, de weg naar acceptatie, de omgang met hun naasten en hun manier om naar de toekomst te kijken en namen het initiatief een bundel samen te stellen.

  Toon volledig bericht

 9. De parkinson pandemie, een recept voor actie

  In 'De parkinson pandemie' bieden vier topdeskundigen Dorsey, Sherer, Okun en de Nederlandse hoogleraar neurologie Bas Bloem, een ambitieus plan om één van de grootste gezondheidsuitdagingen van onze tijd aan te pakken. 

  Toon volledig bericht

 10. Vijf jaar wittebroodsweken - Gerda Neefjes

  Vijf jaar wittebroodsweken van Gerda Neefjes is een per 1 juni 2020 verschenen paperback van 144 pagina's. Net als het voorgaande boek is het een schetsboek met verrassende, no-nonsense en ontroerende teksten en kleurrijke tekeningen in inkt en waterverf. Behalve over de ziekte zelf, gaat het ook over andere onderwerpen, zoals vriendschap, werk en kunst.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven