Berichten over Boeken van derden

 1. Recensie: U heeft Parkinson, Peter Conradi

  Als het verhaal van zijn -leven met parkinson- stopt, noemt Peter zichzelf ‘een lichamelijk wrak’. Het verhaal is dan niet nog af; tenminste zijn verhaal. Dit boek is namelijk een biografie over het leven van Peter Conradi vanaf de diagnose Parkinson tot 20 jaar daarna, geschreven door hemzelf in 90 bladzijdes. Zijn broers en vrienden maken een einde aan het verhaal in een epiloog van slechts 1 bladzijde. Daarmee is de wens van Peter, -om zijn verhaal af te maken-, in vervulling gegaan.

  Toon volledig bericht

 2. Parkinson bij de psychiater

  Op 1 april 2021 verscheen het boek 'Parkinson bij de psychiater'. Verhalen over liefde, rouw en veerkracht geschreven door Sonja Rutten & Odile van den Heuvel.

  Toon volledig bericht

 3. Reisgids Mantelzorg, wegwijs in de zorg voor ouderen

  Begin december 2020 is de 2e editie van de 'Reisgids Mantelzorg, wegwijs in de zorg voor ouderen' verschenen. De Parkinson Vereniging beveelt dit boek aan als praktische hulp, waarmee snel de juiste weg wordt gevonden naar steun en hulp.

  Toon volledig bericht

 4. Zonnestraaltjes in Coronatijd

  "Tijdens de coronatijd heb ik me vanaf 20 maart bezig gehouden met het schrijven en illustreren van verhaaltjes over alledaagse dingen en heb ik bijna dagelijks een 'zonnestraaltje' uit mijn pen laten vloeien en verstuurd naar familie, vrienden en kennissen", aldus Bob Bruns. 

  Toon volledig bericht

 5. Beter leven met een chronisch-progressieve ziekte

  Peter van den Berg hoorde op zijn 39ste dat hij Parkinson heeft en Angelique van der Lit heeft vanaf haar 48ste ALS. Als collega's hadden zij mooie gesprekken over hoe zij met hun ziekte omgingen. Ze deelden hun verdriet, de weg naar acceptatie, de omgang met hun naasten en hun manier om naar de toekomst te kijken en namen het initiatief een bundel samen te stellen.

  Toon volledig bericht

 6. Vijf jaar wittebroodsweken - Gerda Neefjes

  Vijf jaar wittebroodsweken van Gerda Neefjes is een per 1 juni 2020 verschenen paperback van 144 pagina's. Net als het voorgaande boek is het een schetsboek met verrassende, no-nonsense en ontroerende teksten en kleurrijke tekeningen in inkt en waterverf. Behalve over de ziekte zelf, gaat het ook over andere onderwerpen, zoals vriendschap, werk en kunst.

  Toon volledig bericht

 7. Parkinson...loop naar de pomp!!

  "Vijf jaar na de diagnose werden er 30 pillen per dag geslikt. Zij deden hun werk niet goed. Er werd besloten om een Duodopa pomp te plaatsen. Ik ben toen begonnen met het schrijven van een wekelijkse blog", aldus auteur Marianne van den Broek.

  Toon volledig bericht

 8. Hoe Parkinson mijn zusje werd...

  Het is het onroerende verhaal van twee zussen, zeven jaar verschil in leeftijd en nooit zo close geweest.

  Toon volledig bericht

 9. Een persoonlijk verhaal en zelfhulpboek voor elke mantelzorger die worstelt met ziekte en zorg

  Op 11 april 2020 - Wereld Parkinson Dag - verschijnt het boek ‘De vliegende kreeft’ van Nicolette de Boer. Een vervolg op haar in 2018 gepubliceerde boek ‘ParkinsonPartner’. Kort na het verschijnen van dat boek, werd zij hard onderuit gehaald door een burn-out. De ziekte van Parkinson, kanker, pancreatitis en het ontslag van haar echtgenoot gingen haar draagkracht te boven. 

  Toon volledig bericht

 10. In Balans - Meta Anna

  Meta Anna is geboren in 1954 in Wildervank, Groningen. Op 45-jarige leeftijd krijgt ze de diagnose parkinson.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven