Berichten over Boeken van derden

 1. Dagboek van een triller

  “U hebt Parkinson.” Janneke den Ouden komt met een origineel, eerlijk en aangrijpend boek over haar leven met parkinson. Janneke beschrijft op openhartige en inspirerende wijze haar strijd tegen mijnheer P, die totaal onverwacht als kwaadaardige metgezel haar bestaan omver schopt.

  Toon volledig bericht

 2. Dagboek DBS

  Dagboek DBS is een boek over Deep Brain Stimulation, een behandelmethode voor mensen met de ziekte van Parkinson.

  Toon volledig bericht

 3. Ommetjes door het parkinsonbrein

  De COPIED studie is een door patiënten geleid onderzoek naar obstakels in het denken bij de ziekte van Parkinson en de omwegen die mensen zelf hebben gevonden om daar mee om te gaan. 

  Toon volledig bericht

 4. Het Hersenhotel

  Maak een reis door je brein en ontdek wat jouw talenten zijn in dit boek vol interessante breinweetjes. 

  Toon volledig bericht

 5. Vanaf 29 oktober: Parkinson Doeboek deel 2

  Het Parkinson Doeboek voor zorgverleners daagt zorgverleners uit om te kijken naar alles wat zich afspeelt in het begeleidingsproces van mensen met de ziekte van Parkinson en hun partners. 

  Toon volledig bericht

 6. Afscheid met parkinson op de hielen - Met warme ogen naar jezelf kijken

  In 'Afscheid met parkinson op de hielen - Met warme ogen naar jezelf kijken'  laat Lies van der Heide het belang van zelfacceptatie in moeilijke situaties zien. Openhartig vertelt ze over haar ervaringen als parkinsonpatiënt en hoe hiermee om te gaan. Dit boek wordt sinds vrijdag 23 juli uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

  Toon volledig bericht

 7. Recensie: U heeft Parkinson, Peter Conradi

  Als het verhaal van zijn -leven met parkinson- stopt, noemt Peter zichzelf ‘een lichamelijk wrak’. Het verhaal is dan niet nog af; tenminste zijn verhaal. Dit boek is namelijk een biografie over het leven van Peter Conradi vanaf de diagnose Parkinson tot 20 jaar daarna, geschreven door hemzelf in 90 bladzijdes. Zijn broers en vrienden maken een einde aan het verhaal in een epiloog van slechts 1 bladzijde. Daarmee is de wens van Peter, -om zijn verhaal af te maken-, in vervulling gegaan.

  Toon volledig bericht

 8. Parkinson bij de psychiater

  Op 1 april 2021 verscheen het boek 'Parkinson bij de psychiater'. Verhalen over liefde, rouw en veerkracht geschreven door Sonja Rutten & Odile van den Heuvel.

  Toon volledig bericht

 9. Reisgids Mantelzorg, wegwijs in de zorg voor ouderen

  Begin december 2020 is de 2e editie van de 'Reisgids Mantelzorg, wegwijs in de zorg voor ouderen' verschenen. De Parkinson Vereniging beveelt dit boek aan als praktische hulp, waarmee snel de juiste weg wordt gevonden naar steun en hulp.

  Toon volledig bericht

 10. Zonnestraaltjes in Coronatijd

  "Tijdens de coronatijd heb ik me vanaf 20 maart bezig gehouden met het schrijven en illustreren van verhaaltjes over alledaagse dingen en heb ik bijna dagelijks een 'zonnestraaltje' uit mijn pen laten vloeien en verstuurd naar familie, vrienden en kennissen", aldus Bob Bruns. 

  Toon volledig bericht

Terug naar boven