Berichten over Boeken van derden

 1. Yoga4Parkinson - Oefenboek

  Juist als bewegen niet (meer) vanzelfsprekend is door een beperking als de ziekte van Parkinson, kan yoga veel positieve effecten bieden. Dat blijkt uit steeds meer wetenschappelijke studies.

  Toon volledig bericht

 2. Engelstalige, digitale versie van het boek Ommetjes door het parkinsonbrein

  Er is een Engelstalige, digitale versie van het boek Ommetjes door het parkinsonbrein beschikbaar.

  Toon volledig bericht

 3. Holding still, together

  Dit boek biedt een unieke inkijk in hoe zorgprofessionals en mensen met de ziekte van Parkinson samen zorg vormgeven. Het laat de kracht en kwetsbaarheid zien van mensen die met deze ziekte moeten leren omgaan.

  Toon volledig bericht

 4. Mantel liefde - Annemarie Oster

  Annemarie Oster, ooit grande dame van de Nederlandse theater- en televisiewereld, populaire columniste en schrijfster, ontmoette rond haar zestigste een ietwat brutale, zelfverzekerde, charmante man. Ze vallen voor elkaar, gaan samenwonen en vijftien jaar later trouwen ze.

  Toon volledig bericht

 5. Yogajuf met parkinson, levenswijsheden voor elke dag

  Als freelancejournalist had Dominique Prins-König een behoorlijk dynamisch leven waarin werk, het huishouden, de opvoeding van de kinderen en mantelzorg voor ouders om voorrang streden. Ze hield in haar huis in Hoofddorp net aan alle bordjes in de lucht. Tot ze, op haar 49e, de diagnose ‘ziekte van parkinson’ kreeg. Een mokerslag, waarover ze in 2019 het boek ‘De ongemakkelijke lessen van Mrs. P’ schreef. Maar de diagnose was ook aanleiding om de dingen anders te gaan doen, om eindelijk die opleiding tot yogadocent te gaan volgen. Deze metamorfose inspireerde Dominique om anders naar het leven te leren kijken. Daarover schrijft ze in ‘Yogajuf met parkinson’.

  Toon volledig bericht

 6. Dagboek van een triller

  “U hebt Parkinson.” Janneke den Ouden komt met een origineel, eerlijk en aangrijpend boek over haar leven met parkinson. Janneke beschrijft op openhartige en inspirerende wijze haar strijd tegen mijnheer P, die totaal onverwacht als kwaadaardige metgezel haar bestaan omver schopt.

  Toon volledig bericht

 7. Het Hersenhotel

  Maak een reis door je brein en ontdek wat jouw talenten zijn in dit boek vol interessante breinweetjes. 

  Toon volledig bericht

 8. Afscheid met parkinson op de hielen - Met warme ogen naar jezelf kijken

  In 'Afscheid met parkinson op de hielen - Met warme ogen naar jezelf kijken'  laat Lies van der Heide het belang van zelfacceptatie in moeilijke situaties zien. Openhartig vertelt ze over haar ervaringen als parkinsonpatiënt en hoe hiermee om te gaan. Dit boek wordt sinds vrijdag 23 juli uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

  Toon volledig bericht

 9. Recensie: U heeft Parkinson, Peter Conradi

  Als het verhaal van zijn -leven met parkinson- stopt, noemt Peter zichzelf ‘een lichamelijk wrak’. Het verhaal is dan niet nog af; tenminste zijn verhaal. Dit boek is namelijk een biografie over het leven van Peter Conradi vanaf de diagnose Parkinson tot 20 jaar daarna, geschreven door hemzelf in 90 bladzijdes. Zijn broers en vrienden maken een einde aan het verhaal in een epiloog van slechts 1 bladzijde. Daarmee is de wens van Peter, -om zijn verhaal af te maken-, in vervulling gegaan.

  Toon volledig bericht

 10. Parkinson bij de psychiater

  Op 1 april 2021 verscheen het boek 'Parkinson bij de psychiater'. Verhalen over liefde, rouw en veerkracht geschreven door Sonja Rutten & Odile van den Heuvel.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven