Adse Jelles nieuwe directeur ParkinsonNL

Adse Jelles nieuwe directeur ParkinsonNL

3 januari 2022

Vanaf 1 januari 2022 is Adse Jelles de nieuwe directeur van ParkinsonNL. Hij volgt hiermee Bert Kuipers op, die verantwoordelijk was voor het neerzetten van het fonds en ParkinsonNL vanaf de officiële oprichting in april 2021 verder heeft uitgebouwd.

Adse Jelles

Adse Jelles was hiervoor werkzaam als Hoofd Fondsenwerving bij KWF Kankerbestrijding waar hij het team fondsenwerving leidde en een aantal succesvolle campagnes ontwikkelde. Hij heeft veel ervaring met strategie, fondsenwerving, veranderprojecten, business development en het ontwikkelen van partnerships.  Daarnaast vervulde Adse Jelles verschillende managementfuncties bij commerciële bedrijven op het gebied van marketing en strategie. 

Het tij keren

De reden van zijn overstap? Adse Jelles: ‘Toen ParkinsonNL op mijn pad kwam voelde ik gelijk dat ik dit moest doen. Van dichtbij maak ik helaas steeds vaker de impact van parkinson mee. Ik kijk ernaar uit om, samen met alle collega’s, dit nu nog kleine fonds uit te bouwen naar een middelgroot fonds wat versneld stappen gaat zetten om het tij te keren. Ik voel hierbij een enorme motivatie.’

Een nieuwe aanpak

De ziekte van Parkinson is de snelst groeiende neurologische ziekte van dit moment. Het aantal mensen met parkinson verdubbelt de komende 20 jaar. Dat vraagt om veel meer geld voor onderzoek, want we weten nog steeds niet wat de oorzaken zijn van deze ingrijpende ziekte. We hebben veel meer onderzoek nodig om de komende jaren echt nieuwe ontdekkingen te doen. De rol van bevlogen uitdager om versneld stappen te zetten en parkinson te stoppen, gaat Adse nu overnemen van Bert Kuipers.

‘Een bouwer en een verbinder’

ParkinsonNL is blij met de komst van deze nieuwe directeur. Paulus Lips, voorzitter van de Raad van Toezicht van ParkinsonNL benadrukte verder de rol die vertrekkend directeur Bert Kuipers vervulde als bouwer van het nieuwe fonds en verbinder van alle partijen die zich in Nederland bezig houden met de ziekte. ‘Bert heeft een professionele organisatie neergezet in een paar maanden tijd. Dat vind ik erg knap. Ook voordat ParkinsonNL is opgericht, is Bert een belangrijke schakel geweest in het samenbrengen van alle parkinsonpartijen in de Parkinsonalliantie Nederland. De meeste mensen zien parkinson helaas nog altijd als een ziekte die vooral bevingen bij oudere mensen veroorzaakt. Maar de ziekte heeft een enorme invloed op je hele leven. Dat besef, daar moet verandering in komen en dat hebben Bert en zijn team de afgelopen maanden al met veel media-aandacht weten te bewerkstelligen. De omslag in dat besef is nodig en ik vind het mooi om te zien dat dat in een korte tijd al zo ver is gekomen.’

Over ParkinsonNL

ParkinsonNL verlegt grenzen in het leven van mensen met parkinson. Onze focus ligt op het afremmen en liefst voorkomen van de ziekte. Tot die tijd zorgen we ervoor dat mensen met parkinson en hun omgeving een zo goed mogelijk leven kunnen leiden. Doordachte fondsenwerving legt daarbij de basis om doelgericht te investeren in onderzoek, innovaties en voorlichting.

Op www.parkinson.nl is meer te vinden over de ziekte en over de doelen en missie van ParkinsonNL. 

Terug naar boven