Uitbreiding doelgroep griepprik: nu ook voor mensen met neurologische en neuromusculaire aandoeningen

Uitbreiding doelgroep griepprik: nu ook voor mensen met neurologische en neuromusculaire aandoeningen

3 oktober 2022

Binnenkort valt de uitnodiging voor de griepprik weer op de mat. Met de griepprik worden mensen bescherd die vanwege hun leeftijd of medische aandoening meer risico lopen om (ernstig) ziek te worden van de griep. 

Doelgroep uitgebreid

injectie

Dit jaar is de doelgroep van de griepprik uitgebreid. Naast alle mensen ouder dan 60 jaar en mensen en kinderen en volwassenen die extra risico lopen om ernstig ziek te worden door griep kunnen ook onder andere  gezonde zwangere vrouwen, mensen met morbide obesitas, en mensen met epilepsie  dit jaar de prik gratis halen. Waarschijnlijk krijgt niet iedereen uit de nieuwe doelgroep dit najaar al een uitnodiging. Bijvoorbeeld omdat de medische aandoening bij de huisarts niet bekend is. Mensen die in één van de nieuwe groepen vallen, maar geen uitnodiging hebben ontvangen, kunnen tussen 1 oktober en 31 december contact opnemen met hun huisarts. De meeste uitnodigingen vallen tussen 1 oktober en medio november op de mat.

Bekijk hier welke extra doelgroepen er zijn voor de griepprik

Meer informatie over de extra doelgroepen en de werking van de griepprik leest u in het bericht op de website van het RIVM. 

Ga naar de website van het RIVM

(Bron: RIVM.nl)

Terug naar boven