Holding still, together - Thieme Stap en Richard Grol

Holding still, together - Thieme Stap en Richard Grol

14 december 2022

Dit boek biedt een unieke inkijk in hoe zorgprofessionals en mensen met de ziekte van Parkinson samen zorg vormgeven. Het laat de kracht en kwetsbaarheid zien van mensen die met deze ziekte moeten leren omgaan.

Parkinson in beeld

Het boek maakt onderdeel uit van een onderzoeksproject naar persoonsgerichte zorg van het Radboudumc. Bij persoonsgerichte zorg staat de mens centraal en niet de ziekte. In dit project is deze zorg op een andere wijze benaderd dan gebruikelijk in de wetenschap: namelijk vanuit beeld (fotografie) en verhalen. U vindt hier portretten van mensen die leven met parkinson en hun zorgprofessionals. De foto’s zijn genomen tijdens een sessie waarin zij diepgaand spraken over persoonsgerichte zorg. Ook werden alle deelnemers individueel gefotografeerd.

holding still

De uitkomsten van deze sessies zijn, samen met enkele begeleidende essays,
te vinden in het boek. 

Het boek is aantrekkelijk voor een brede doelgroep, niet alleen voor mensen met parkinson, hun familie en zorgverleners, maar ook voor andere specialismen binnen de gezondheidszorg en mensen die geïnteresseerd zijn in kunst- en wetenschapssamenwerkingen.

Details

Holding still, together
Radboud University Press
Auteurs: Thieme Stap, Richard Grol
Fotograaf: Jur Koksma
Paperback, 236 pagina's
Formaat: 200mm x 280mm

Prijs: €24,99 per exemplaar
(inclusief BTW, exclusief postale kosten)

ISBN 978-90-8317-897-4

 Klik hier om het boek te bestellen

Labels:

Terug naar boven