Oproep: het Patiënten VolgProgramma van het UMC Utrecht

Oproep: het Patiënten VolgProgramma van het UMC Utrecht

8 augustus 2023

Wij nodigen u uit om deel te nemen aan het Patiënten VolgProgramma van het UMC Utrecht. 

Met deze oproep willen wij u vragen mee te werken aan het onderwijs aan studenten geneeskunde van de universiteit Utrecht.

umcutrechtklinisch vaardigheids onderwijs

In het tweede jaar van hun opleiding tot arts krijgen de studenten een onderwijs onderdeel dat het Patiënten VolgProgramma (PVP) wordt genoemd. Tijdens het PVP onderdeel is het de bedoeling de studenten te leren wat het betekent om chronisch ziek te zijn.

Hoe gaat iemand om met een ziekte? Hoe gaat de familie ermee om? Heeft iemand zich moeten aanpassen? Welke zorg is er nodig?

Docenten kunnen dat natuurlijk vertellen aan de studenten maar veel indrukwekkender is het als u, als patiënt, dat zelf doet.

Hoe werkt dat dan?

De studenten krijgen in december 2023 een voorbereidende bijeenkomst in werkgroepen. Zij zullen u thuis tweemaal bezoeken om een gesprek met u te hebben over de verschillende aspecten van het leven met een chronische aandoening. Zij doen dit in groepjes van twee of drie studenten. Over deze bezoeken zullen zij een presentatie geven in de werkgroepen. Uw naam zal vanzelfsprekend uit deze presentatie worden weggelaten.

Bent u tussen de 18 en 65 jaar en woonachtig in of dichtbij de stad Utrecht, dan nodigen wij u graag uit om deel te nemen.

Mocht u interesse hebben, dan kunt u contact opnemen met Wilma Slagmolen (maandag, dinsdag en donderdag) of Miriam Bliekendaal  (dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag)

op telefoonnummer: 088 - 7559589. Of per mail: w.slagmolen@umcutrecht.nl of M.M.E.Bliekendaal-3@umcutrecht.nl.

Alvast bedankt voor uw medewerking.

 

Maaike Kok, coördinator Patiënten VolgProgramma

Universitair Medisch Centrum Utrecht

Terug naar boven