Berichten over Beweging: nieuws

 1. Parkinson-webinar Alzheimer Onderzoekfonds Limburg en MUMC+

  Op 23 november aanstaande organiseert het Alzheimer Onderzoekfonds Limburg samen met het MUMC+ haar eerste parkinson-webinar.

  Toon volledig bericht

 2. ParkinsonTV in beweging

  Kom mee in beweging samen met ParkinsonTV in beweging.

  Toon volledig bericht

 3. Amsterdam Dance Event voor mensen met parkinson

  DansPark en Stichting ReDiscoverMe presenteren een dansevenement voor mensen met parkinson. Het evenement is onderdeel van het Amsterdam Dance Event, op vrijdag 20 oktober. 

  Toon volledig bericht

 4. Dance4Parkinson Challenge

  Er is een speciaal initiatief genomen om aandacht te vragen voor de ziekte van Parkinson. Naar aanleiding van het Parkinson Weekend zijn een aantal medewerkers van Radboudumc onlangs begonnen met de Dance4Parkinson Challenge.

  Toon volledig bericht

 5. ParkinsonTV in beweging start in oktober

  BikevoorParkinson is net achter de rug met dit jaar een recordopbrengst. Maar ook vorig jaar fietsten we in Limburg een mooi bedrag bij elkaar. Daarmee ontwikkelden we de afgelopen maanden onder meer 6 prachtige afleveringen 'ParkinsonTV in beweging'.

  Toon volledig bericht

 6. Waarom boksen een ideale sport is om parkinson mee af te remmen

  Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar boksen is een ideale sport voor mensen met parkinson, een ingewikkelde hersenziekte. De 47-jarige Monique heeft een enorme waslijst aan klachten vanwege parkinson. Maar na een flinke bokstraining knapt ze elke keer op. (Bron: RTLnieuws)

  Toon volledig bericht

 7. STEPWISE studie zoekt deelnemers

  De STEPWISE studie zoekt nog deelnemers! STEPWISE heeft als doel mensen met de ziekte van Parkinson meer in beweging te krijgen. Dit hopen de onderzoekers te bereiken met behulp van een motiverende app op de mobiele telefoon.

  Toon volledig bericht

 8. Yoga4parkinson komt naar Friesland!

  Mensen met Parkinson hebben vaak problemen met balans en motoriek, waardoor het soms lastig is om actief te blijven. Terwijl in beweging blijven juist zo belangrijk is. Yoga kan dan een goede vorm van lichaamsbeweging zijn die bovendien stress verminderend kan werken. Want stress verergert de symptomen van de ziekte.

  Toon volledig bericht

 9. Bewegen helpt, maar hoe?

  Het staat vast dat bewegen helpt enkele typische parkinsonklachten, zoals tremor, stijfheid, balansproblemen en traagheid, te verminderen. Bewegen dus, maar hoe?

  Toon volledig bericht

 10. Boksen geeft vat op parkinson

  Een linkse hoek! Een rechtse! In de zaal van Samen Fitness bokst Saskia Vas (54) er stevig op los. Het houdt haar overeind in het progressieve proces van de ziekte van Parkinson. ‘Boksen maakt mij bloedfanatiek’, zegt Saskia stralend in de pauze van haar training.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven