Berichten over Beweging: nieuws

 1. Wat doet intensief trainen in de hersenen?

  De werkgroep wetenschapsnieuws bespreekt een onderzoeksartikel over wat er te zien is in de hersenen als effect van beweging.

  Toon volledig bericht

 2. Promotie Josefa Domingos: Oefenprogramma's voor parkinson in de gemeenschap

  Op donderdag 21 maart 2024 verdedigt Josefa Domingos haar proefschrift 'Oefenprogramma's voor parkinson in de gemeenschap: uitdagingen, strategieën en mogelijkheden om de zorg te verbeteren' aan de Radboud Universiteit.

  Toon volledig bericht

 3. 300e deelnemer STEPWISE, maar de onderzoekers zoeken er nog meer

  Afgelopen week verwelkomden de onderzoekers van de STEPWISE studie de 300e deelnemer. Van deze 300 deelnemers hebben al meer dan 150 deelnemers het gehele onderzoek afgerond. De onderzoekers zijn echter ook nog steeds op zoek naar ruim 150 deelnemers om op het totaal van 452 deelnemers uit te komen.

  Toon volledig bericht

 4. Parkinson-webinar Alzheimer Onderzoekfonds Limburg en MUMC+

  Op 23 november aanstaande organiseert het Alzheimer Onderzoekfonds Limburg samen met het MUMC+ haar eerste parkinson-webinar.

  Toon volledig bericht

 5. ParkinsonTV in beweging

  Kom mee in beweging samen met ParkinsonTV in beweging.

  Toon volledig bericht

 6. Dance4Parkinson Challenge

  Er is een speciaal initiatief genomen om aandacht te vragen voor de ziekte van Parkinson. Naar aanleiding van het Parkinson Weekend zijn een aantal medewerkers van Radboudumc onlangs begonnen met de Dance4Parkinson Challenge.

  Toon volledig bericht

 7. ParkinsonTV in beweging start in oktober

  BikevoorParkinson is net achter de rug met dit jaar een recordopbrengst. Maar ook vorig jaar fietsten we in Limburg een mooi bedrag bij elkaar. Daarmee ontwikkelden we de afgelopen maanden onder meer 6 prachtige afleveringen 'ParkinsonTV in beweging'.

  Toon volledig bericht

 8. Waarom boksen een ideale sport is om parkinson mee af te remmen

  Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar boksen is een ideale sport voor mensen met parkinson, een ingewikkelde hersenziekte. De 47-jarige Monique heeft een enorme waslijst aan klachten vanwege parkinson. Maar na een flinke bokstraining knapt ze elke keer op. (Bron: RTLnieuws)

  Toon volledig bericht

 9. STEPWISE studie zoekt deelnemers

  De STEPWISE studie zoekt nog deelnemers! STEPWISE heeft als doel mensen met de ziekte van Parkinson meer in beweging te krijgen. Dit hopen de onderzoekers te bereiken met behulp van een motiverende app op de mobiele telefoon.

  Toon volledig bericht

 10. Yoga4parkinson komt naar Friesland!

  Mensen met Parkinson hebben vaak problemen met balans en motoriek, waardoor het soms lastig is om actief te blijven. Terwijl in beweging blijven juist zo belangrijk is. Yoga kan dan een goede vorm van lichaamsbeweging zijn die bovendien stress verminderend kan werken. Want stress verergert de symptomen van de ziekte.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven