-
Het effect van ritmische trillingen op tremor bij parkinson
Onderzoekers in het Radboudumc hebben een paar jaar geleden een studie uitgevoerd om wetenschappelijk te toetsen of ritmische trillingen tremor bij parkinson kunnen verminderen.
-
Schouderklachten bij parkinson
Mensen met parkinson hebben vaker en ernstiger last van schouderklachten. Recent Taiwanees onderzoek gaat op zoek naar de feiten en oorzaken.
-
Kosteneffectiviteit van de Cue2walk, een apparaat voor automatische detectie van freezing of gait en voorziening van externe cues
De afdeling Revalidatiegeneeskunde van het Amsterdam UMC, locatie VUmc, en de afdeling Revalidatie van het Radboud UMC gaan wetenschappelijk onderzoeken of de Cue2walk een (kosten-)effectief middel is om de kwaliteit van leven te verbeteren, in vergelijking met reguliere zorg. De onderzoekers zoeken deelnemers voor dit project.
-
Gezocht: deelnemers voor onderzoek naar het effect van de STIL Orthese op tremor
De STIL Orthese is een medisch hulpmiddel, speciaal ontwikkeld om de arm te stabiliseren van mensen die last hebben van actietremor (trillingen tijdens beweging). Door de trilling in de arm te verminderen, kan de orthese helpen bij het uitvoeren van alledaagse activiteiten. Onderzoekers testen deze orthese bij mensen met parkinson, om te zien hoe effectief het de actietremor kan verminderen.
-
Onderzoek naar het effect van atomoxetine op het bevriezen van het lopen bij de ziekte van Parkinson
Dr. Jorik Nonnekes heeft een subsidie van €1,4 miljoen ontvangen van de Michael J. Fox Foundation om bewegingsstoornissen bij de ziekte van Parkinson te onderzoeken. Zijn onderzoek richt zich op het bevriezen van het lopen, een aandoening waarbij patiënten het gevoel hebben dat hun voeten aan de grond vastzitten. Door de onderliggende mechanismen te bestuderen, wil Nonnekes nieuwe interventies ontwikkelen die de mobiliteit en levenskwaliteit verbeteren.
-
Studie naar het effect van atomoxetine op loopstoornissen bij parkinson
Het Radboudumc start een studie naar de werking van atomoxetine als medicijn tegen bevriezen van lopen bij mensen met de ziekte van Parkinson. Een multidisciplinair onderzoeksteam, onder leiding van revalidatiearts Jorik Nonnekes, ontvangt hiervoor een subsidie van de Michael J. Fox Foundation van 1,4 miljoen euro.
-
Deelnemers gezocht: onderzoek naar compensatiestrategieën bij loopproblemen door parkinson
Onderzoekers van het UNITE-PD project willen onderzoeken waarom compensatiestrategieën bij het lopen bij de ene persoon heel goed werken en bij de andere niet. Ook onderzoeken ze wat het effect is van langdurig gebruik van een compensatiestrategie.
-
Promotie Anne-Marie Hanff: A mixed-methods investigation of the trajectories of patient-reported functional mobility in people with Parkinson's disease
Op maandag 13 januari 2025 verdedigt Anne-Marie Hanff het proefschrift 'A mixed-methods investigation of the trajectories of patient-reported functional mobility in people with Parkinson's disease' aan de Universiteit Maastricht.
-
Medicijn propranolol vermindert trillen bij parkinson
Het standaard medicijn levodopa werkt niet altijd tegen trillen bij parkinson, vooral niet in stresssituaties. Propranolol werkt dan wel, en geeft daarmee inzicht in de rol van het stresssysteem bij trillen. Uit MRI-scans blijkt dat propranolol direct de activiteit remt in het hersencircuit dat trillen aanstuurt. Artsen kunnen het middel overwegen wanneer levodopa niet goed werkt.
-
Deelnemers gezocht voor parkinson vibrerende sokken onderzoek
Onderzoekers zijn op zoek naar mensen met de ziekte van Parkinson die freezing ervaren in het dagelijks leven. In dit project willen zij een computermodel maken om freezing te herkennen en te voorspellen. Ook onderzoeken zij of vibrerende sokken kunnen helpen om freezing te voorkomen.
- Vorige pagina
- 1
- 2
- 3
- 4
- Volgende pagina