-
Minister Agema schrijft kamerbrief over uitspraak tekortenbesluiten geneesmiddelen
Minister Agema (VWS) informeert de Tweede Kamer over een uitspraak van de Raad van State (RvS) over het tekortenbesluit als instrument bij de oplossing van geneesmiddelentekorten (Bron: Rijksoverheid.nl).
-
Bewegen is goed, maar waarom eigenlijk
Beweging en lichaamsoefening zijn gezond. Ze vertragen ook de achteruitgang ten gevolge van de ziekte van Parkinson. Onderzoekers willen begrijpen hoe dit komt, niet alleen uit nieuwsgierigheid, maar ook omdat het mogelijk een weg kan wijzen naar ziekteremmende geneesmiddelen. Op dit moment zijn er al meerdere processen in het lichaam geïdentificeerd die het gevonden effect zouden kunnen verklaren. Maar zoals gebruikelijk, zijn er ook nog talrijke vragen.
-
'Wat is ons verhaal' voorstellingen op 30 november en 1 december
Dansen met een chronische ziekte of beperking is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Als je ziek bent, wordt je wereld snel steeds kleiner en ligt een isolement op de loer. Bij ReDiscoverMe wordt de deur op een kier gezet. Met beweging, dans en verbinding wordt het ‘hoe het was en wat ik kon’ omgebogen naar ‘hoe het is en wat ik kan.’ Want als je kunt loslaten wat je ooit kon, kun je pas zien wat je nu kunt.
-
Promotie Sinead Greally: Systems Biology Analysis of Synucleinoptathies
Op maandag 25 november 2024 verdedigt Sinead Greally het proefschrift 'Systems Biology Analysis of Synucleinoptathies' aan de Universiteit Maastricht.
-
Medicijnen uit buitenland halen wordt lastiger door uitspraak hoogste bestuursrechter, zorgen bij patiënten: 'Met stress naar apotheek'
In Nederland is regelmatig een tekort aan medicijnen tegen aandoeningen als hartklachten, luchtwegproblemen of jicht. Vroeger konden die medicijnen in bulk uit het buitenland gehaald worden, maar dat mag nu alleen nog maar per individueel geval.
-
Promotie Dea Gogishvili: Verstoppertje met eiwitten: AI-gestuurde verkenning van dementiebiomarkers
Op vrijdag 22 november verdedigt Dea Gogishvili het proefschrift 'Protein hide-and-seek: AI-driven exploration of dementia biomarkers' aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
-
Blog: Geluk
Er zijn van die dagen dat meneertje Park weer eens goed in het middelpunt wil staan. Zo ook deze dag.
-
Blog: Dagboek van Parki – november 2024 – Reünie
Het reiki-hulpteam komt eens per jaar bij elkaar. We maakten een ‘rondje’: ieder van ons kreeg ruim de tijd om te vertellen hoe het met haar gaat. Leeftijd van de deelnemers is 63-73 jaar.
-
Oogproblemen
Veel mensen met de ziekte van Parkinson hebben oogproblemen. Deze problemen hebben grote invloed op het dagelijks leven. Oogklachten kunnen problemen veroorzaken met bijvoorbeeld lezen en autorijden. Ook neemt de kans op vallen toe als iemand niet meer goed ziet.
-
Opleiding Parkinson Boksen Nederland (PBN)
Parkinson Boksen Nederland (PBN) is trots op zijn certificeringen volgens zowel nationale als internationaal erkende standaarden. Deze erkenningen bevestigen dat PBN voldoet aan de strenge kwaliteits- en veiligheidsnormen die essentieel zijn voor het ondersteunen van mensen met neurologische aandoeningen, zoals parkinson, CVA (Cerebrovasculair Accident), MS (Multiple Sclerose), Alzheimer, NAH (Niet-Aangeboren Hersenletsel) en Dystonie.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 3
- 4
- 5
- ...
- 187
- Volgende pagina