Berichten over Overlijden: basis

 1. Nazorg voor nabestaanden

  Na de dood van uw dierbare gaat het leven weer door. Maar zo makkelijk is dat vaak niet: u bent iemand kwijt van wie u veel gehouden heeft, en het kost tijd en moeite om uw leven weer op te pakken. 

  Toon volledig bericht

 2. Rouw bij nabestaanden

  Op het moment dat uw dierbare te horen krijgt dat hij of zij niet meer beter wordt, verandert ook uw leven. Na het overlijden verandert er nog meer. Het verlies kan heel zwaar zijn.  

  Toon volledig bericht

 3. Nalaten ten behoeve van parkinson en parkinsonismen

  ParkinsonNL is een onafhankelijke organisatie, die fondsen werft voor onderzoek, innovatie en voorlichting. Zij is onderdeel van Parkinsonalliantie Nederland, een samenwerking van organisaties in Nederland die zich bezighouden met de ziekte van Parkinson en parkinsonismen. Hiertoe behoren ook ParkinsonNet, Parkinson Vereniging en Dutch Parkinson Scientists.

  Toon volledig bericht

 4. Orgaandonatie na overlijden

  In het Donorregister vult u uw keuze in over donatie van uw organen en weefsels na uw overlijden. 

  Toon volledig bericht

 5. Hersendonatie na overlijden

  Door wetenschappelijk onderzoek aan de hersenweefsel ontstaat er meer inzicht in de werking van onze hersenen. Hierdoor kunnen therapieën ontwikkeld worden voor de behandeling van hersenziekten zoals de ziekte van Parkinson en parkinsonismen.

  Toon volledig bericht

 6. Lichaam na overlijden ter beschikking stellen aan de wetenschap

  U kunt uw lichaam na overlijden schenken aan de wetenschap. Hiervoor kunt u contact opnemen met een anatomisch instituut van een universiteit. 

  Toon volledig bericht

Terug naar boven