Berichten over Podcast

 1. NPORadio1: De Nieuws BV over MSA

  Anderhalf jaar geleden werd er bij Jeany Hengeveld Multi System Atrofie (MSA) gediagnostiseerd. Een slopende hersenaandoening die verwant is aan Parkinson, maar dan een stuk agressiever. Wat is MSA, en hoe is het om ermee te leven? Samen met hoogleraar neurologie aan het Radboudumc praat ze erover in De Nieuws BV.

  Toon volledig bericht

 2. Audiodocumentaire: Beheerst door verlangen

  Beheerst door verlangen is een audiodocumentaire over impulscontrolestoornissen bij de ziekte van Parkinson. De documentaire is extra rustig gemonteerd, speciaal voor iedereen die vanwege zijn Parkinson moeite heeft om zich te concentreren. Met speciale dank aan Odile van den Heuvel, Christel Schimmel en allen die hun verhaal met documentairemaker Marloes van den Wakker wilden delen. "Taboe en schaamte doorbreken we alleen door erover te praten."

  Toon volledig bericht

 3. Podcast: De dag dat alles anders werd

  Wendy leefde een rustig leven, ze was best verlegen en had een klein wereldje. Tot ze in 2017 de diagnose kreeg die haar wereld letterlijk op haar kop zette; ‘Parkinson’ Wendy, veranderde. En hoe, ze kwam in contact met anderen, ging dingen organiseren, kreeg complimenten, sterker nog ze werd ‘inspirerend’ genoemd. Die ziekte is waardeloos, maar dat wat ze erdoor is gaan doen absoluut niet. 

  Toon volledig bericht

 4. Podcast: Papa's parkinson

  In 2013 krijgt mijn vader de diagnose ziekte van Parkinson. Hoe is het voor mijn ouders om met deze ziekte te leven? Deze podcast gaat over langzaam maar zeker op grenzen botsen en over omgaan met verlies.

  Toon volledig bericht

 5. Podcast: Werken met parkinson

  Parkinson is een chronisch-progressieve ziekte. Hoe traag de aandoening zich ook ontwikkelt, de symptomen verminderen niet, maar verergeren totdat werken uiteindelijk onmogelijk wordt. Tot het zover is, kan er echter nog heel wat werk worden verzet. Werkvoldoening blijkt hierbij een belangrijk effect te hebben op de productiviteit en de duurzame inzetbaarheid. In deze podcast vertellen twee ervaringsdeskundigen over hun weg naar een duurzaam evenwicht op de werkvloer.

  Toon volledig bericht

 6. Podcast: De bovenverdieping, met neuroloog Teus van Laar

  In deze aflevering stapt Jelte de lift in met Teus van Laar die alles weet van de ziekte van Parkinson.

  Toon volledig bericht

 7. Podcast: 'Krijg ik Parkinson?' over de snelst groeiende hersenziekte ter wereld

  Als tiener pelde EenVandaag-verslaggever Laura Kors zomer na zomer tulpenbollen in West-Friesland. 

  Toon volledig bericht

 8. Podcast: BloemPoewe

  In deze serie van podcasts spreken Prof. Bas Bloem en Prof. Werner Poewe over verschillende parkinsongerelateerde thema's. Deze podcasts zijn in het Engels te beluisteren op Spotify via onderstaande link.

  Toon volledig bericht

 9. Podcast: Bas Bloem over pesticiden

  Podcast van de Universiteit van Nederland. 

  Toon volledig bericht

 10. Podcast: Dag voor Dag

  In deze podcast het afscheid van Adriaan Kist, die leed aan parkinson.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven