Berichten over Regelen zorg: nieuws

 1. Patiëntenfederatie: Vier op de vijf patiënten maakt zich zorgen om de toekomst van hun zorg

  Meer dan 80% van de mensen die op dit moment zorg nodig heeft, maakt zich zorgen over hoe die zorg er over 10 jaar voor hen uitziet en geregeld is. Dat blijkt uit een onderzoek van Patiëntenfederatie Nederland. Daarbij is gevraagd naar hoe patiënten die de afgelopen twee jaar zorg nodig hadden de huidige zorg beoordelen en hoe zij naar de toekomst daarvan kijken.

  Toon volledig bericht

 2. Verkiezingsmanifest Patiëntenfederatie Nederland

  ‘Meer mens, minder patiënt’. Zo heet de visie van Patiëntenfederatie Nederland voor 2030. Die titel vat ook onze opvatting over het zorglandschap goed samen. De zorg moet veranderen: van zorg naar gezondheid en preventie, van ziekenhuis naar thuis, maar vooral van systeem centraal naar mensen centraal. Altijd met betrokkenheid van patiënten en hun vertegenwoordigers: geen zorgtransformatie zonder patiëntparticipatie.

  Toon volledig bericht

 3. Uit onderzoek van de Patiëntenfederatie blijkt: 1 op de 5 patiënten mijdt zorg door kosten

  Ruim 1 op de 5 mensen uit het Zorgpanel van Patiëntenfederatie Nederland heeft in 2022 zorg gemeden of uitgesteld omdat ze het niet kunnen betalen. Dat blijkt uit onderzoek van Patiëntenfederatie Nederland naar de (stapeling van) zorgkosten onder mensen die zorg nodig hebben.

  Toon volledig bericht

 4. Vragenlijst voor COI-PD studie: cost-of-illness in Parkinson’s Disease

  Graag willen wij u informeren over de COI-PD studie. Dit staat voor cost-of-illness in Parkinson’s Disease, of in het Nederlands: kosten van de ziekte van Parkinson. Dit onderzoek wordt uitgevoerd vanuit het Zuyderland medisch centrum en de universiteit van Maastricht.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven