Berichten over onderzoek: patiëntonderzoekers

1. Patiëntonderzoekers in de lead - Onderzoek naar omwegen bij obstakels in het denken

Parkinsononderzoekers weten de patiëntonderzoekers van de Parkinson Vereniging steeds beter te vinden. Actieve inbreng van ervaringsdeskundigen kan de relevantie en toegankelijkheid van hun onderzoek vergroten.

2. Mentale klachten beschreven op www.parkinsonmentaal.nl

Onder de naam www.parkinsonmentaal.nl is in een samenwerkingsverband tussen Parnassiagroep en het Amsterdam UMC (locatie VUmc) samen met patiëntonderzoekers vanuit de Parkinson Vereniging een website ontwikkeld die de mentale symptomen van Parkinson bespreekbaar maakt.

3. Gezocht: proefpersonen voor onderzoek

Voor veel onderzoeksprojecten zijn proefpersonen nodig. Wat houdt het in om proefpersoon te zijn? En waar vind je projecten waarvoor proefpersonen worden gezocht?

4. INfusie VErsus STimulatie (INVEST) –studie

Sinds 2014 loopt, onder leiding van Dr. Joke Dijk van Amsterdam UMC locatie AMC de INVEST-studie: een onderzoek waarbij behandeling met continue levodopa infusie (Duodopa) en diepe hersenstimulatie (DBS) voor mensen met gevorderde parkinson met elkaar worden vergeleken.