Berichten over onderzoek: patiëntonderzoekers

 1. World Parkinson Coalition Award voor Marina Noordegraaf

  In 2016 werden voor de eerste maal de 'World Parkinson Coalition Awards' uitgereikt. Deze zijn bedoeld om mensen in de wereld te eren die impact hebben of hadden op het leven van mensen met de ziekte van Parkinson in de wetenschappelijk, klinische zorg of belangenbehartiging. In 2019 zijn er twee afzonderlijke onderscheidingen aan toegevoegd. Eén ter ere van een speciale dienstverlening aan de parkinsongemeenschap en één voor behandeling van mensen met parkinson, allemaal ter bevordering van het begrip voor de ziekte.  

  Toon volledig bericht

 2. Engelstalige, digitale versie van het boek Ommetjes door het parkinsonbrein

  Er is een Engelstalige, digitale versie van het boek Ommetjes door het parkinsonbrein beschikbaar.

  Toon volledig bericht

 3. De invloed van REM-slaap gedragsstoornis op de kwaliteit van leven bij parkinson

  Binnen het PRIME-onderzoek van het Radboudumc doen onderzoekers onderzoek naar REM-slaap gedragsstoornis. In dit nieuwsbericht zullen zij vijf vragen over dit onderzoek beantwoorden.

  Toon volledig bericht

 4. 3.209.427 euro voor verbeteren kwaliteit van leven

  Naar aanleiding van de subsidieoproep voor praktijkgericht onderzoek van afgelopen voorjaar heeft de Hersenstichting in totaal 3.209.427 euro toegekend. De gehonoreerde onderzoeken dragen bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met een hersenaandoening. 

  Toon volledig bericht

 5. Geslaagde informele bijeenkomst werkgroep patiëntonderzoekers

  Het idee was al zeker een half jaar oud maar op 3 december 2022 was het dan zover. De informele bijeenkomst van onze werkgroep, dit keer mét partner, met als doel om elkaar wat beter te leren kennen. De leden van de groep wonen verspreid over het land en we zien elkaar niet vaak live. De vergaderingen zijn online en men werkt aan verschillende projecten.

  Toon volledig bericht

 6. Patiëntenparticipatie in dansonderzoek

  Hannie Meijerink, patiëntonderzoeker van de Parkinson Vereniging, maakte deel uit van een projectgroep die onderzoek deed naar de beleving van dans bij mensen met de ziekte van Parkinson of MS.

  Toon volledig bericht

 7. Parkinson Op Maat Event 14 oktober 2022

  Jolanda Marcé

  Voor de vierde keer op rij ging ik op weg naar het jaarlijkse Parkinson Op Maat Event, deze keer in het Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen. Ik kijk er ieder jaar naar uit, het is altijd een bijzondere leerzame dag en fantastisch georganiseerd door het Radboud UMC. De opkomst was enorm, ruim 600 bezoekers. De zorgzaamheid en persoonlijke benadering van het Parkinson Op Maat team tijdens de studiedagen zag ik meteen bij binnenkomst terug. Mijn assessor van een paar jaar geleden herkende mij meteen en heette mij van harte welkom.

  Toon volledig bericht

 8. Invloed uitoefenen op het wetenschappelijk onderzoek naar parkinson(ismen)? Dit is uw kans!

  De Parkinson Vereniging laat binnen het wetenschappelijk onderzoek naar parkinson en parkinsonismen de stem van de leden duidelijk klinken. Zo beïnvloedt de Parkinson Vereniging de richting en de kwaliteit van het onderzoek.

  Toon volledig bericht

 9. Parkinson Magazine: Heads Up

  Sommige mensen met parkinson hebben last van problemen met de bloeddruk. Die kan overdag te laag zijn vooral bij het opstaan, wat je ervaart als licht in het hoofd of duizeligheid op dat moment. Ook kan er ongemerkt in de nacht sprake zijn van te hoge bloeddruk. Reguliere behandeling met medicijnen is in deze combinatie niet mogelijk. Behandelen van het ene  betekent verergeren van het andere. 

  Toon volledig bericht

 10. Voor onderzoekers: betrek patiëntonderzoekers bij uw subsidieaanvraag bij ParkinsonNL

  Vraagt u subsidie aan in de onderzoekscall 2022 van ParkinsonNL? En wilt u patiëntonderzoekers betrekken bij uw subsidieaanvraag? Neem dan tijdig contact op met de Parkinson Vereniging; in ieder geval vóór 5 augustus.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven