Verpleeghuiszorg

Verpleeghuiszorg

Themadossier

Hero verpleeghuis.jpg

Welk verpleeghuis bij u in de buurt is gespecialiseerd in parkinson of parkinsonismen? De Parkinson Vereniging heeft bij verschillende verpleeghuisorganisaties in Nederland navraag gedaan over welke parkinsonzorg zij bieden. Op de kaart kunt u een woonvoorziening met parkinsonzorg vinden in uw eigen omgeving.

Meld uw verpleeglocatie aan

Het overzicht van verpleeghuizen met parkinsonzorg op de kaart is niet volledig. Werkt u in een verpleeghuis met parkinsonzorg, of maakt u gebruik van een voorziening die nog niet op de kaart staat? Laat het ons weten, dan voegen we deze graag toe. 

Meld een verpleeglocatie met parkinsonzorg aan

Wilt u een wijziging doorgeven met betrekking tot een locatie die al op de kaart staat vermeld? Laat dit ons weten per e-mail.

Ik wil een wijziging doorgeven per e-mail

Berichten over verpleeghuiszorg

Keuzehulp verpleeghuizen

Patiëntenfederatie Nederland wil dat (naasten van) bewoners voor ze een keuze maken voor een verpleeghuis informatie hebben over wat zij belangrijk vinden. Zij kunnen dan een weloverwogen keuze maken voor een verpleeghuis dat bij hen past. Hierbij spelen natuurlijk ook zaken als wachtlijsten en eventuele acute situaties een rol. Met de informatie die beschikbaar is, heeft Patientenfederatie Nederland een keuzehulp gemaakt waarmee mensen kunnen uitzoeken welk verpleeghuis het beste bij hun wensen past. 

Ga nu naar deze keuzehulp

Folder over verpleeghuiszorg

Wanneer thuis wonen niet meer gaat, moet u misschien lastige besluiten nemen. Bijvoorbeeld verhuizen naar een verpleeghuis. Het is dan belangrijk dat u goed weet welke wensen en behoeften u heeft. Om te helpen bij de keuze voor een verpleeghuis, heeft Patiëntenfederatie Nederland een nieuwe folder gemaakt. In de folder vindt u een lijst met aandachtspunten die u kunnen helpen bij een kennismakingsgesprek met een verpleeghuis. De folder is bedoeld voor mensen die naar een verpleeghuis gaan verhuizen en hun naasten.

Download hier de folder

Informatie over langdurige intensieve zorg

Op de website Rijksoverheid.nl staat meer informatie over langdurige intensieve zorg.

Ga naar Rijksoverheid.nl

Brochure Hulpmiddelen Wet langdurige zorg

Mensen die zorg ontvangen vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) kunnen hulpmiddelen krijgen. Welke dat zijn hangt af van de manier waarop u Wlz-zorg ontvangt (leveringsvorm). Bijvoorbeeld thuis of in een instelling. Het hangt ook af van het soort Wlz-hulpmiddel dat u aanvraagt. In de brochure ‘Hulpmiddelen Wet langdurige zorg’ wordt uitgelegd wat mogelijk is en waar u hulpmiddelen kunt aanvragen. De brochure beschrijft welke instantie daarover besluit. Ook worden voorbeelden geschetst van verschillende situaties. (Bron: Zorginstituut Nederland)

Download hier deze brochure

Verpleeghuis en parkinson

Meeste mensen in verpleeghuis?

Tips voor een bezoek

Onvoldoende kennis

Hoe vindt u een verpleeghuis?

Onderzoek verpleeghuiszorg

Handreiking verpleeghuiszorg

Er is een handreiking verpleeghuiszorg ontwikkeld, die als toevoeging dient op de bestaande multidisciplinaire richtlijn ziekte van Parkinson. Deze handreiking is verzonden naar alle specialisten ouderengeneeskunde in Nederland.

Lees hier de Handreiking verpleeghuiszorg

Terug naar boven