Verpleeghuiszorg

Welk verpleeghuis bij ons in de buurt is gespecialiseerd in parkinson of parkinsonismen? Het is belangrijk om hier een goed antwoord op te kunnen geven. Daarom heeft de Parkinson Vereniging bij verschillende verpleeghuisorganisaties in Nederland navraag gedaan over welke zorg en activiteiten zij bieden op het gebied van de ziekte van Parkinson. 

Lees over de uitslag van de enquête

Keuzehulp verpleeghuiszorg

Patiëntenfederatie Nederland wil dat (naasten van) bewoners voor ze een keuze maken voor een verpleeghuis informatie hebben over wat zij belangrijk vinden. Zij kunnen dan een weloverwogen keuze maken voor een verpleeghuis dat bij hen past. Hierbij spelen natuurlijk ook zaken als wachtlijsten en eventuele acute situaties een rol. Maar het uitgangspunt is dat mensen bewust kunnen kiezen waar ze heen willen. Om dit te realiseren moet de informatie die mensen nodig hebben bij deze keuze, beschikbaar zijn en beschikbaar worden gesteld.

Keuzehulp

Met de informatie die er wel is, heeft Patientenfederatie Nederland nu een keuzehulp gemaakt waarmee mensen kunnen uitzoeken welk verpleeghuis het beste bij hun wensen past. 

Ga nu naar deze keuzehulp

Overzicht van verpleeghuizen

Handreiking verpleeghuiszorg

Er is een handreiking verpleeghuiszorg ontwikkeld, die als toevoeging dient op de bestaande multidisciplinaire richtlijn ziekte van Parkinson. Deze handreiking is verzonden naar alle specialisten ouderengeneeskunde in Nederland.

Lees hier de Handreiking verpleeghuiszorg

Terug naar boven