Parkinson Café Rotterdam

Parkinson Café Rotterdam

Het Parkinson Café is een ontmoetingsplek voor mensen met parkinson of parkinsonismen, en hun partner/mantelzorger. De toegang is gratis, evenals de eerste consumptie. U wordt wel uitgenodigd een vrijwillige bijdrage in de kosten te geven.

Wat doet Parkinson Café Rotterdam?

Behalve elkaar ontmoeten, is het ook een plek om informatie uit te wisselen: elke bijeenkomst is er een gastspreker, of een lotgenoot die de bezoekers op de hoogte brengt van de laatste ontwikkelingen, of eigen ervaringen.

Deze website

Hieronder vindt u de agenda voor de komende Cafés en verslagen van voorbije cafés. Daar kunt U (indien aanwezig) weer verder kijken naar bijvoorbeeld een PowerPoint presentatie.

Organisatie

Het Parkinsoncafé Rotterdam wordt georganiseerd door vrijwilligers van de Parkinson-Vereniging en medewerkers van het Spijkenisse Medisch Centrum, Laurens stichting en de Zellingen.

Wat is er gebeurd in eerdere cafés?

Herstart Parkinsoncafé Rotterdam e.o. op 28 april 2022

maandag 30 mei 2022 15:40 In februari 2020 hadden we onze laatste bijeenkomst, toevallig ook in de Rijckehoven. Toen kwam corona...
En op 28 april 2022 j.l. konden we elkaar gelukkig weer ontmoeten.

Een beetje onwennig, ook in de voorbereiding, maar dolgelukkig dat het weer "mocht" hebben we deze dag 25 bezoekers verwelkomd.
Na de opening heeft Rob Zeijger, logopedist, een presentatie gegeven over diverse manieren van communicatie, therapieën en de rol van de partner. De bezoekers deden tijdens deze presentatie actief mee.
Na een heerlijke oranje bol en een drankje hebben Henry van Dussen en Ron Andriessen kort kunnen vertellen over hun activiteiten en plannen met parkinsonboksen in Rotterdam en omstreken.

Na de afsluiting was er nog de gelegenheid wat na te praten en vragen te stellen.
Vanuit de organisatie vonden we het een fijne bijeenkomst en hopen we elkaar weer snel te zien...

Jacqueline van der Linden
namens Anneke Hordijk, Rob Zeijger en Yvonne Gilliamse

Contact via: info@parkinsoncaferotterdam.nl Lees het volledige bericht

Nieuws uit de regio

Boksend de zomer in op 30 Juni 2022

Van1500 tot 1700 uur in het

Spijkenisse Medisch Centrum,
Ruwaard van Puttenweg 500,
3201 GZ Spijkenisse

Boksen en Parkinson zijn twee woorden die je niet snel samen verwacht. Wat veel mensen niet weten, is dat het één, het omgaan met het ander kan verbeteren. Parkinson boksen bestaat nog niet lang, maar bokstrainer Ron Andriessen hoopt dat bekender te maken.

Daarnaast vertelt Dr. Samy Abo Seada, post-doctoraal onderzoeker MR fysica uit het Erasmus MC, ons iets meer over de studie ‘Atypisch Parkinsonisme diagnose met MRI’ .

Aansluitend nuttigen we met elkaar een gezond hapje en drankje en kunnen we nog even napraten… Lees het volledige bericht

Parkinson boksen in Zwartewaal

Parkinson boksen nu ook in Zwartewaal door Ron Godschalk Lees het volledige bericht

Logo Parkinson_CAFE_300

E-mail: info@parkinsoncaferotterdam.nl

 

Terug naar boven