Parkinson Café Rotterdam

Het Parkinson Café is een ontmoetingsplek voor mensen met parkinson of parkinsonismen, en hun partner/mantelzorger. De toegang is gratis, evenals de eerste consumptie. U wordt wel uitgenodigd een vrijwillige bijdrage in de kosten te geven.

Wat doet Parkinson Café Rotterdam?

Behalve elkaar ontmoeten, is het ook een plek om informatie uit te wisselen: elke bijeenkomst is er een gastspreker, of een lotgenoot die de bezoekers op de hoogte brengt van de laatste ontwikkelingen, of eigen ervaringen.

Deze website

Hieronder vindt u de agenda voor de komende Cafés en verslagen van voorbije cafés. Daar kunt U (indien aanwezig) weer verder kijken naar bijvoorbeeld een PowerPoint presentatie.

Organisatie

Het Parkinsoncafé Rotterdam wordt georganiseerd door vrijwilligers van de Parkinson-Vereniging en medewerkers  van het Maasstad Ziekenhuis, Laurens, stichting Humanitas en de Zellingen.

Wat is er gebeurd in eerdere cafés?

Geestelijke problemen bij de ziekte van Parkinson 31-10-2019

donderdag 05 maart 2020 22:24 Op 31 oktober vertelde neuroloog Sonja van Nes (Maasstadziekenhuis/Havenpolikliniek) over de geestelijke problemen bij de ziekte van Parkinson. Lees het volledige bericht

Parkinson en voeding 30-01-2020

donderdag 05 maart 2020 21:50 Op 30 januari werd de bijeenkomst over parkinson en voeding gehouden in de Havenpolikliniek met een presentatie door Eline van Burken. Lees het volledige bericht

Psychosociale zorg 27-02-2020

donderdag 05 maart 2020 20:56 Op 27-februari 2020 werd de bijeenkomst gehouden in de Rijckehove. Kim Huinink (GZ psycholoog)en Jeroen Immerzeel (Fysiotherapeut)lichten psychosociale zorg bij parkinson toe, met ondersteuning van Dineke Schaaphok (Welzijn Capelle). Lees het volledige bericht

Nieuws uit de regio

Herstart Parkinson Café Rotterdam e.o. en (Hernieuwde) Kennismaking met de teamleden

Open de bijlage voor nieuws over het parkinsoncafé Rotterdam e.o. en de mensen achter de organisatie. Lees het volledige bericht

Parkinson Boksen Rotterdam

Vorig jaar is Henri van der Dussen begonnen met het organiseren van boks trainingen voor Parkinson patienten in Rotterdam. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de link van Openrotterdam, waarin een filmpje te zien is van een bokstraining.
Wij hopen dat deze informatie u zal inspireren om een bezoek aan de bokschool te brengen en wellicht deel te nemen aan de trainingen. Veel plezier. Lees het volledige bericht

Annulering Parkinson Café Rotterdam e.o. 26 maart 2020

In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Minister-president Rutte en minister Bruins lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens een persbijeenkomst.
Op verzoek van de Parkinson Vereniging volgen wij het advies van het RIVM op de voet en annuleren wij de geplande Parkinson Café bijeenkomst van 26 maart a.s. Lees het volledige bericht

E-mail: info@parkinsoncaferotterdam.nl