Blog: De omgekeerde wereld

Blog: De omgekeerde wereld

21 juni 2021 door Jolanda Everink

Toen ik nog 5 x daags tabletten had, had ik het gevoel dat ik de controle over de medicatie zelf in de hand had. Ik nam het zelf in. Ik hield zelf de klok in de gaten of het al weer tijd was om het te slikken. Ik deed het allemaal zelf.

Tot het moment dat ik zo veranderlijk was van uur tot uur. Het punt kwam dat ik de controle los moest laten. Het kon niet anders. Nu zeg ik, het is maar hoe je het ziet.

NU

De pomp werkt prima. Ik kan eten wanneer ik wil. Ik hoef niet meer te letten op de klok. De afspraken die ik maak, kan ik nakomen. Ik heb het al gezegd. Ik heb weer een leven.

Door de nieuwe medicatie word ik zelfs wat rustiger van binnen. En dat heeft er al voor gezorgd, dat ik al 3 x mijn medicatie een beetje heb mogen minderen. En natuurlijk, balans is niet helemaal het goede woord.

Maar het gekke is, het is voor de eerste keer, dat ik door de controle los te laten, juist de controle weer wat terugkrijg. Bijzonder toch! Ik heb weer een beetje vertrouwen in de toekomst.

Ga terug naar alle blogs van Jolanda Everink

Reacties

Terug naar boven