Blog: Het leven begint bij 70 !?

Blog: Het leven begint bij 70 !?

1 februari 2022 door Marianne van den Broek

Ha, was dat maar zo ! Het is niet te geloven dat ik ineens 70 ben, stokoud klinkt dat. 

Leuke opmerking van een  buurvrouw ‘las de advertentie in het plaatselijke kabaaltje maar volgens mij hebben ze een ‘zet’ fout gemaakt want 70 geloof ik niet !’ Kijk zo’n buurvrouw mag blijven. Kom net terug van de sportschool waar ook een aardige kennis me feliciteerde ‘ zag de advertentie,  70 ?? , is je niet aan te zien, jeetje wat zie jij er goed uit’. Zoooooo mijn dag is weer goed ha,ha.

Ik heb mijn blogs even teruggelezen zodat ik daar weer even op in kan haken. Fraude bankpassen, na 3 maanden heeft Rabo uiteindelijk ‘uit coulance’ het buitgemaakte geld teruggestort. Van de dader hebben wij geen foto’s mogen zien. Dat is heel jammer en het zit me niet lekker. Ik wantrouw iedereen die voorbij komt. Word ik ‘s nachts wakker, gluur ik naar buiten om te kijken of er iemand verdacht rondscharrelt.

Muur_zee Zoals jullie misschien gelezen hebben  is de ochtend een crime van ca 07.00 tot  10.00 uur. Een leuk item is dat ik het gevoel heb dat mijn bed aan het strand staat. Als verjaardagscadeau heeft dochter 1 de slaapkamermuur grijsblauw geverfd in de kleuren van de strandopgang poster. Altijd makkelijk als je kind goed kan schilderen.
Behalve dat ze goed kan schilderen is ze ook nog een goede schoonheidsspecialiste, pedicure én is docent op het ROC uiterlijke verzorging. Ben trots op haar én natuurlijk ook op de rest van ons nageslacht. Ze waren, behalve een ziekige schoonzoon, allemaal op mijn verjaardag. Eindelijk weer met z’n allen, op gepaste afstand. Wat worden die kinderen snel groot zeg !

Wat ook leuk is:  er komt elke week wel een verzoekje om mijn boekje Parkinson…loop naar de pomp !! op te sturen. Ik heb het boekje in eigen beheer uitgegeven, om het betaalbaar te houden. Voor 10,00 excl. verzendkosten is het bij mij te bestellen. Parkinson_loop_pompVan de week vroeg iemand hoe het vóór de pomp ging en hoe het nu gaat. Ik heb gemaild dat ik, als ik het een cijfer zou moeten geven dat vóór de pomp een 4 en na de pomp een 8 zou zijn. Met extra vermelding dat elke patiënt  anders is, er zijn veel verschillende Parkinsonvarianten. Ook dat het bij s ’morgens  dus een paar uur NIET leuk is én dat ik last heb van wildvleesgroei bij de sonde-ingang. Dat doet regelmatig nogal pijn. Maar verder heb ik het goed onder controle. Véél bewegen en aangepast voedsel om de darmen te stimuleren. Op dit moment heb ik, helaas, een  ischias. Het trekt zeer pijnlijk door naar mijn hele linkerbeen. Hoop dat mijn fysio het fikst zodat ik weer vrolijk huppelend door het leven kan gaan.  Die Parkinson negeer ik, schop het de deur uit. Doe net als kleine kindjes, hand voor je ogen en denken ‘ik zie jou niet dus zie je mij ook niet’.

Groetjes

Marianne
marbroekwoerden@gmail.com

Bekijk alle blogs van Marianne van den Broek

Reacties

Terug naar boven