Blog: April doet wat hij wil…

Blog: April doet wat hij wil…

16 mei 2022 door Marianne van den Broek

Terugkijkend op april was dat een druk maandje. Na de Corona-rust is het wennen aan al die sociale verplichtingen. Mijn bloeddruk schoot ineens, midden in de nacht , omhoog. Normaliter is mijn bloeddruk laag: 106-69-78, nu ineens 169-99-85. Ik kan je vertellen dat ik me helemaal niet goed voelde. Hartkloppingen, benauwd, ik dacht even dat ik het loodje zou gaan leggen. Gelukkig zakte het na een uurtje af. Ik ben er nog 😉.

De MRI wees uit dat het géén hernia is, helaas slijtage… Pijn vooral ‘s nachts en in de ochtend. Tracht mijn rek- en strek oefeningetjes te doen. Met Olga kan ik ook niet alles mee doen. Moest wel lachen toen mijn fysio vertelde dat hij een patiënt had die tegen hem zei: “ik ben vanochtend nog met Olga in de weer geweest”. Fysio dacht dat de goede man een nieuwe vriendin had ha,ha.
5 april was een verdrietige dag, mijn zusje is 1 jaar geleden plotseling overleden. Mis haar enorm.

Op 8 april waren we 46 jaar getrouwd (!!) Niet te geloven toch, de tijd vliegt voorbij. Als er vroeger iemand van 70 dood ging dan zei je “mooie leeftijd”. Ik zag laatst een leuke, knappe knul en bedacht dat ik eigenlijk 50 jaar (!) jonger had moeten zijn. Waar blijft de tijd.

Oudste kleindochter is 18 geworden, haar zusje is 16. Jongste kleinkind is 7 en steekt een kop boven zijn zus van 9 uit. Die van 14 heeft de baard in zijn keel. Broer van 12 is een echte Gijs, Is gek op eten en drinken. Je knippert met je ogen en zijn glas/bord is leeg. Zijn jongste broertje is al 9 en kletst achter elkaar door. Ik zeg wel eens dat de batterijen eruit mogen. We werden nog verblijd met 2 logeetjes. Oftewel Dolly en Uiltje, twee cavia’s. Dochter ging op vakantie dus mochten wij op ze passen. Die 2 waren ontzettend schuw, als ze een glimp zagen snelden ze hun overkapping in. ’s Avonds deed Dolly pogingen om het wereldrecord rondjes hollen te verbeteren. Het hooi/stro vloog overal heen. Blij dat ik geen vloerbedekking heb. Het was gewoon stil toe ze weer weg waren.

Pompnieuws: Ochtendstand verlaagt naar 5.0, continue naar 3,2, extra 3.0. Afgelopen 3 nachten de pomp niet om 00.00 afgekoppeld maar de continue stand naar 1.0 en om 07.00 uur afgekoppeld en doorgespoten. Nieuwe cassette, stand weer naar 3.2. Moet zeggen dat het ‘s morgens minder pijnlijk is. En dat is dan weer mooi meegenomen. Zo vogel ik al 3 jaar met de pomp en met de pillen. Probeer te minderen, veel bewegen, fietsen, bezig blijven, Veel puzzelen, sudoku, wordfeud, lezen. Zojuist gelezen Vogeleiland van Marion Pauw. Spannend.

De prachtige feedback van mijn boekje: Parkinson…loop naar de pomp!!, door Bas Bloem. Mijn vriendin opperde om meerdere exemplaren naar hem te sturen zodat zijn collega’s , patiënten en overige belangstellenden het ook kunnen lezen. Goed plan!!

Groetjes, Marianne

Bekijk hier alle blogs van Marianne van den Broek

 

Reacties

Terug naar boven