Blog: Shit happens

Blog: Shit happens

26 april 2023 door Els Haring

Nadat er in november een verhoogd toilet is geplaatst, wat een hele klus bleek te zijn want de loodgieter heeft er 6 uur over gedaan met behulp van collega in de middag, is waarschijnlijk een scheur ontstaan in de standpijp en is de boel gaan lekken.

De onderburen hadden vochtplekken in het plafond, tussentijds is twee keer keer de loodgieter geweest en constateerde dat het toilet goed geplaatst is.

Zo'n vier weken geleden ontdekte ik dat het laminaat in de gang en de slaapkamer los kwam, en sprak mijn vermoeden uit dat er meer aan de hand moest zijn. Stront aan de knikker dus.

Een spoedmelding gemaakt bij de woningcorporatie, het water kwam inmiddels door de naden van het laminaat.

Na ruim een week kwam er eindelijk actie, de loodgieters hebben de muur achter het toilet opengebroken en zagen dat de boel letterlijk 'zeik'nat was en het vocht langs de pijp stroomde.

Wij wonen op de derde verdieping en de flat is 12 hoog, dus alles stroomde bij ons naar binnen.

De opzichter gaf aan toen ik zei dat we een open riool hadden en wij het strontwater kregen, dat er ook water van de douches en wasmachines door stroomde. “Dus we hebben gewassen stront", zei ik inmiddels getergd.

Hij was niet blij met mij, dat was dus wederzijds.

IMG-20230416-WA0015

Oké, de muur eruit achter het toilet en een nieuw stuk buis geplaatst, tot grote vreugde van onze kater Doerak, hij kon lekker in het gat rondstruinen. De muur eruit betekende voor ons geen stortbak, dus met emmertjes klooien.

Ik had het inmiddels helemaal gehad met alles regelen, elke dag bellen en de zooi en dan merk ik wel dat parkinson een grote stoorzender is. Het hield me 's nachts ook behoorlijk  bezig.

Gelukkig hadden we een weekend Papendal geboekt en hebben genoten van het symposium en de rust aldaar.

Inmiddels zijn er twee grote bouwdrogers geplaatst om de vloer te drogen, zijn er gedeelten laminaat verwijderd en is het wachten tot de boel droog is. kan zo'n drie weken duren.

In deze periode, gingen de ziekenhuisafspraken gewoon door. Kees wordt geopereerd aan een buik aneurysma, waarschijnlijk half mei. Een spannende tijd ook weer.

Zien we nog positieve  dingen en verrassingen?

Jawel.

20230421_133758

Het bedrijf dat de drogers leverde, heeft meteen gezorgd voor een houten plaat in het toilet, en er staan hartjes in de nerf van het hout, zo leuk. En de stortbak opgehangen en we hebben met hulp ons bed in de andere kamer geplaatst. En we slapen er heerlijk, we blijven daar dus lekker slapen.

20230422_103003

Inventief als ik ben heb ik in plaats van mijn nachtkastje, een bloembak aan het bed gehangen waar ik mijn bril, medicijnen en fles water. etc. kwijt kan.

Er staan er twee klinische lessen gepland en we gaan het voorjaar tegemoet.

Ga terug naar alle blogs van Els Haring

Reacties

Terug naar boven