Keuzekaart extra medicijnen bij parkinson

Keuzekaart extra medicijnen bij parkinson

10 oktober 2022

De keuzekaart extra medicijnen geeft informatie over de medicijnen die iemand met de ziekte van Parkinson er bij kan nemen wanneer de medicijnen die iemand kreeg na de diagnose parkinson, niet meer genoeg helpen.

Deze kaart beschrijft levodopa, dopamine-agonisten, MAO-B-remmers, COMT-remmers en amantadine. De kaart beschrijft bij welk medicijn het extra medicijn kan worden gebruikt. Ook deze keuzekaart geeft informatie over hoe het medicijn werkt en welke bijwerkingen kunnen optreden.

Wat is een keuzekaart?

Een keuzekaart is een hulpmiddel voor het gesprek tussen arts en patiënt over de behandelmogelijkheden. Een keuzekaart is een tabel. Boven in de tabel staan de verschillende behandelingen. Per behandeling staan vervolgens in de tabel korte antwoorden op de vragen die leven bij patiënten. Dit geeft inzicht in de verschillen en overeenkomsten tussen de behandelingen. Bespreek met uw arts wat voor u belangrijk is. En waarover u nog meer informatie wilt. Dit helpt u en uw arts bij het maken van een gezamenlijke keuze voor een behandeling die bij u past.

Meer informatie over de keuzekaart

De keuzekaart extra medicijnen bij de ziekte van Parkinson

Labels:

Terug naar boven