Brain Research Center zoekt deelnemers voor medicijnonderzoek bij parkinson: LUMA studie

Brain Research Center zoekt deelnemers voor medicijnonderzoek bij parkinson: LUMA studie

16 maart 2023

Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel BIIB122 is voor de behandeling van deelnemers met de vroege fase van de ziekte van Parkinson.

brain research center

Brain Research Center zoekt momenteel deelnemers voor diverse studies bij parkinson, waaronder de LUMA studie. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in Amsterdam en Zwolle.

Over de studie

Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel BIIB122 is voor de behandeling van deelnemers met de vroege fase van de ziekte van Parkinson. We vergelijken de werking van het nieuwe middel BIIB122 met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Het onderzoeksmiddel wordt ingenomen via de mond.

Met dit onderzoek wordt gekeken naar of het middel BIIB122 er voor kan zorgen dat de ziekte zich trager vordert. Microglia cellen worden namelijk geactiveerd door ontstekingen, uit een aantal onderzoeken is gebleken dat het te veel activeren van deze cellen slecht is voor de hersenen, en een eventuele rol kan spelen bij de ziekte van Parkinson. BIIB122 vermindert de activatie van microglia cellen.

U komt ongeveer 9 tot 20 keer naar het onderzoekscentrum, gedurende circa 55 tot 151 weken. De studieduur en hoeveelheid visites hangen af van wanneer u met het onderzoek start. De duur van een bezoek is niet altijd hetzelfde omdat niet bij ieder bezoek dezelfde controles worden gedaan. Een aantal van deze bezoeken zijn 6 uur, andere zijn 3.5 uur of korter. Het onderzoek vindt plaats in Amsterdam en Zwolle, u kiest de locatie die u het beste schikt. Als u dat wilt, kan iemand die u goed kent of een familielid met u mee naar de visites.

Dit onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van Biogen.

Meer informatie is te vinden op de website van Brain Research Center

Vrijblijvend aanmelden

Meer informatie over deelname aan medicijnonderzoek en hoe u zich vrijblijvend kunt aanmelden, vindt u op https://brainresearchcenter.nl/parkinson/parkinson-onderzoek/; We nemen dan contact met u op om alles te bespreken en eventuele vragen te beantwoorden.

Over Brain Research Center

Bij Brain Research Center voeren we met ons team van gespecialiseerde verpleegkundigen, neuropsychologen en artsen medicijnonderzoek uit naar onder andere alzheimer, parkinson en dementie met Lewy bodies. We zijn in 2009 opgericht vanuit het Amsterdam UMC, en zijn inmiddels één van de grootste onderzoekscentra van Europa op het gebied van nieuwe medicijnen tegen hersenziekten.

Lees meer over Brain Research Center

 

Labels:

Terug naar boven