-
Blog: Elk nadeel heb z'n voordeel
Regelmatig ga ik naar voetbalwedstrijden toe, afgelopen jaar een paar keer naar Feyenoord geweest, onder andere tegen Lazio Roma. We hadden daar een plek helemaal bovenin, een prima plek maar na de wedstrijd ga je steil naar beneden. De man die achter mij liep zag dat ik een beetje twijfelde, pakte mijn arm en loodste me naar beneden. Dat zijn de echte Feyenoord-supporters.
-
Help mee aan meer kennis over bijwerkingen!
Gebruikt u medicijnen en wilt u bijdragen aan meer kennis over bijwerkingen? Doe dan mee aan de Bijwerkingmonitor! Dit is een online vragenlijstonderzoek van Bijwerkingencentrum Lareb. Hiermee wil Lareb te weten komen welke bijwerkingen u heeft en hoe u deze ervaart. Deze kennis helpt bijwerkingen te voorkomen, te herkennen en te behandelen.
-
STEPWISE studie zoekt de laatste 93 deelnemers
De STEPWISE studie zoekt nog deelnemers. STEPWISE heeft als doel mensen met de ziekte van Parkinson meer in beweging te krijgen. Dit hopen de onderzoekers te bereiken met behulp van een motiverende app op de mobiele telefoon.
-
Blog: Vrijblijvend
Doodeng vond ik het. Dus ik schoof het steeds voor me uit. Pas na anderhalf jaar waagde ik de sprong. Ik ging boksen, parkinsonboksen.
-
Voormalig minister Sander Dekker fietst voor zijn moeder tijdens 'BikevoorParkinson'
Aanstaande zaterdag is het zo ver: BikevoorParkinson! Naast 'team Parkinson Vereniging' zijn er ook leden, vrijwilligers en andere betrokkenen van de vereniging die zich deze dag inzetten om zoveel mogelijk geld bij elkaar te fietsen voor de realisatie van een gezamenlijk landelijk informatieplatform over parkinson. Neem bijvoorbeeld 'team Parkinson Café Zoetermeer'. Een van de teamleden is voormalig minister Sander Dekker, wiens moeder lijdt aan parkinson.
-
Promotie Adrianne Pike: Microglial NLRP3 Inflammasome Mechanisms in Parkinson's and Other Neurodegenerative Diseases
Op dinsdag 3 september 2024 verdedigt Adrianne Pike het proefschrift 'Microglial NLRP3 Inflammasome Mechanisms in Parkinson's and Other Neurodegenerative Diseases' aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
-
Jong en alleenstaand
Als je alleenstaand bent en parkinson hebt, maak je misschien meer gebruik van je netwerk van familie en vrienden. Het kan erg lastig zijn als er op dat moment geen partner of aangewezen persoon is die het grootste deel van eventuele mantelzorg op zich kan nemen.
-
Communicatie met naasten
Het is belangrijk om tijd te maken voor regelmatige gesprekken met je partner en andere naasten waarin je ook luistert naar elkaar. Het helpt om hier bewust tijd voor vrij te maken.
-
Relatie met partner
Parkinson heeft veel invloed op je relatie met je partner en andere familie en vrienden. Door met name de cognitieve klachten en gevolgen die de ziekte meebrengt, of de verschillende manieren waarop je met parkinson omgaat, kunnen er relatieconflicten ontstaan.
-
Jonge kinderen en parkinson
Door parkinson verandert de manier waarop je voor je je (jonge) kinderen kunt zorgen. Het is altijd belangrijk om af te stemmen over de opvoeding met je partner en te kijken hoe je je taken kunt aanpassen aan de nieuwe situatie.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 35
- 36
- 37
- ...
- 207
- Volgende pagina