-
Blog: Ik moet altijd het voortouw nemen
‘Ik moet altijd het voortouw nemen’, beklaagde mijn vrouw zich tegenover mij. Nou is dat volgens mij niet helemaal waar, maar toch, ik schrok ervan. Wat was het geval. Ze had al meerdere keren gevraagd of ik de wasbak en toilet in de doucheruimte wilde schoonmaken. Dat doe ik zonder morren. Maar ik stel het telkens uit. Niet uit onwil, gewoon omdat ik parkinsonpatiënt ben en overal tegenop zie. Uitstellen dus en het afvalemmertje liep inmiddels over.
-
Blog: Gaat lekker
Mijn vorige blog eindigde bij de gyneacoloog, zij wilde wel eens lezen hoe de weg naar de pomp er uit kan zien. Reactie:…het is heel informatief en verdiepend om als zorgverlener ook mee te krijgen wat er eigenlijk allemaal gebeurt buiten de deur van de spreekkamer….
-
Blog: De harp des levens kent vele melodieën…
Een vriendin zei dat ze me verdrietiger vond geworden. “Ik vind dat je meer achterdochtig bent dan voorheen”, zei Souff. “De eeuwige optimist heeft tegenspel gekregen, die balans is nu meer in evenwicht” zei een ander. “Je melancholie komt sterker naar voren…"
-
Blog: Veel parkinsonpatiënten
Veel parkinsonpatiënten, die dat nog kunnen, doen aan verbetering van hun conditie. Dat valt niet altijd mee i.v.m. de vermoeidheidsklachten. Ook ik heb daar last van. Ik lig veel op bed. Kom ’s morgens maar moeilijk op gang. Slaap minstens tien uur per nacht en ga ’s middags ruim een uur naar bed. ’s Avonds ga ik het liefste om uiterlijk half tien slapen. De dag zit erop.
-
Blog: Hoe kijk ik terug op het afgelopen jaar?
Ik vroeg Souff onlangs of ze mij veranderd vond het afgelopen jaar. Best wel, zei ze. Zowel geestelijk als lichamelijk. Ze vond dat het snel was gegaan, iets waar zij zich zorgen over maakt. Ik schrok daar een beetje van en vroeg haar met voorbeelden te komen.
-
Blog: Brandende voeten
Je moet nooit met de clou beginnen, als je een grap vertelt. Nou vooruit, voor deze keer dan.
-
Blog: Parkinsonmuizen met darmontsteking
Een dag uit het leven van patiëntonderzoekers
-
Blog: Onderzoek naar het losdenken van vastlopers
Een interview met Anouk Tosserams
Anouk Tosserams is arts-promovendus bij de afdeling revalidatiegeneeskunde en neurologie van het Radboudumc te Nijmegen. Ze doet onderzoek naar de omwegen die mensen met parkinson gebruiken om hun loopproblemen te verbeteren of te omzeilen. Onlangs sleepte ze een KNAW van Leersum prijs in de wacht. Met de bijbehorende beurs vertrekt ze in mei 2022 naar het Brain and Mind Centre in Sydney, Australië. Ze gaat daar inzoomen op een van compensatiestrategieën die nog onderbelicht is: Het veranderen van de mentale toestand. In deze blog interview ik Anouk over haar onderzoek.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 6
- 7
- 8
- 9
- Volgende pagina