Berichten over Boeken van derden

 1. Vijf jaar wittebroodsweken - Gerda Neefjes

  Vijf jaar wittebroodsweken van Gerda Neefjes is een per 1 juni 2020 verschenen paperback van 144 pagina's. Net als het voorgaande boek is het een schetsboek met verrassende, no-nonsense en ontroerende teksten en kleurrijke tekeningen in inkt en waterverf. Behalve over de ziekte zelf, gaat het ook over andere onderwerpen, zoals vriendschap, werk en kunst.

  Toon volledig bericht

 2. Parkinson...loop naar de pomp!!

  "Vijf jaar na de diagnose werden er 30 pillen per dag geslikt. Zij deden hun werk niet goed. Er werd besloten om een Duodopa pomp te plaatsen. Ik ben toen begonnen met het schrijven van een wekelijkse blog", aldus auteur Marianne van den Broek.

  Toon volledig bericht

 3. Hoe Parkinson mijn zusje werd...

  Het is het onroerende verhaal van twee zussen, zeven jaar verschil in leeftijd en nooit zo close geweest.

  Toon volledig bericht

 4. Een persoonlijk verhaal en zelfhulpboek voor elke mantelzorger die worstelt met ziekte en zorg

  Op 11 april 2020 - Wereld Parkinson Dag - verschijnt het boek ‘De vliegende kreeft’ van Nicolette de Boer. Een vervolg op haar in 2018 gepubliceerde boek ‘ParkinsonPartner’. Kort na het verschijnen van dat boek, werd zij hard onderuit gehaald door een burn-out. De ziekte van Parkinson, kanker, pancreatitis en het ontslag van haar echtgenoot gingen haar draagkracht te boven. 

  Toon volledig bericht

 5. In Balans - Meta Anna

  Meta Anna is geboren in 1954 in Wildervank, Groningen. Op 45-jarige leeftijd krijgt ze de diagnose parkinson.

  Toon volledig bericht

 6. Beginnen over het einde - Henk Blanken

  Nergens ga je zo prettig dood als in Nederland. Behalve als je dement bent.

  Toon volledig bericht

 7. Parkinson Oefenboek

  Dit boek presenteert een scala aan oefeningen en adviezen voor mensen met de Ziekte van Parkinson en is in de eerst plaats geschreven voor hen. Maar het boek is evengoed een nuttig praktijkboek voor professionele zorgverleners, mantelzorgers en naaste familie. 

  Toon volledig bericht

 8. Mentale kwetsbaarheid door parkinson - Ad Nouws

  Psycholoog Ad Nouws sprak de voorbije twintig jaar honderden mensen met de ziekte van Parkinson over hun ervaringen. Dat waren lange, diepgravende gesprekken, vaak ook met de partners. De weerslag van dit alles vind je in dit boek; het parkinsonverhaal is nu compleet.

  Toon volledig bericht

 9. De ongemakkelijke lessen van Mrs. P

  Eind oktober 2019 verschijnt bij uitgeverij Elmar: 'De ongemakkelijke lessen van Mrs. P. Parkinson op je 49ste, een openhartig verhaal van Dominique Prins-König.

  Toon volledig bericht

 10. De Vergeten Dementie

  'Lewy body dementie' of kortweg 'LBD' is na de ziekte van Alzheimer en herseninfarcten de derde belangrijkste oorzaak van dementie. LBD is dus zeker geen zeldzame ziekte. Toch hebben de meeste mensen er nog nooit van gehoord. Ook artsen die niet gespecialiseerd zijn in de materie kennen de aandoening vaak niet of niet voldoende. Dat heeft vanzelfsprekend gevolgen voor het herkennen van de ziekte.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven