Berichten over Boeken van derden

 1. Chronisch anders - Nel van Wageningen

  Na een zoektocht van vijf jaar kreeg Nel van Wageningen in 2003, toen 42 jaar oud, de diagnose Parkinson. Wat nu?  Hoe moest ze haar leven aanpassen aan deze chronische ziekte? Haar aanpak en ervaringen zijn de basis voor dit boek.

  Toon volledig bericht

 2. Parkinson mijn ziekte - Bram de Jong

  Bram de Jong heeft sinds 2016 de ziekte van Parkinson. Met dit autobiografisch verhaal verteld Bram als patiënt wat deze ziekte inhoudt voor hem en voor zijn vrouw als mantelzorger. Tevens geeft hij toelichting op bepaalde woorden en begrippen binnen de ziekte van Parkinson.

  Toon volledig bericht

 3. In her Shoes - Annelien Oosterbaan

  De gids voor de jonge vrouw met Parkinson.

  Toon volledig bericht

 4. Hoe gaat het met mevrouw Van Middelkoop? - Gijs van Middelkoop

  De moeder van Gijs van Middelkoop, een statige vrouw, verloor haar man, haar gezondheid en haar huis. Haar zelfrespect bleef ze echter koesteren. In dit openhartige en bijzonder persoonlijke boek beschrijft de in Zwijndrecht wonende Van Middelkoop zowel dit pijnlijke proces, als ook zijn zoektocht in de absurde wereld van specialisten, thuiszorg en verpleegtehuizen. Ondanks de tragiek van het verhaal schrijft hij, in zijn kenmerkende droogkomische stijl, op een manier die een glimlach oproept.

  Toon volledig bericht

 5. Twee draadjes in mijn hoofd - Jola G.B. Prinsen

  Dit boek is enerzijds een persoonlijk verhaal, het verhaal van Marti de Brouwer (1956). Anderzijds biedt het praktische informatie voor de mens met de ziekte van Parkinson en zijn of haar omgeving.

  Toon volledig bericht

 6. Een eenvoudig ontbijt - Bernhard van Loon

  Een speciale uitgave voor een moedige vrouw die haar leven met de ziekte van Parkinson tot het einde toe met verve blijft leven.

  Toon volledig bericht

 7. Huisje, Boompje & Parkinson - Corine Peerenboom

  Op 39-jarige leeftijd wordt bij Belinda de ziekte van Parkinson geconstateerd. Ze staat dan midden in het leven met haar gezin, een eigen kapperszaak en een dynamisch sociaal leven. Belinda maakt alle fases mee van ongeloof, ontkenning, boosheid, angst, zelfreflectie, intens verdriet en het zoeken naar een nieuw doel. 

  Toon volledig bericht

 8. De Prinses en de geheimzinnige Bibberziekte - Dirma van Toorn

  Hoe vertel je je (klein)kind dat jijzelf of iemand uit de dichte familie de ziekte van Parkinson heeft? Dirma van Toorn kampte zelf met dit vraagstuk en schreef er een sprookje over. Chantal Kees maakte er prachtige tekeningen bij.

  Toon volledig bericht

 9. Yoga4Parkinson Oefenboek - Marjan Overdiep en Dominique Prins-König

  Juist als bewegen niet (meer) vanzelfsprekend is door een beperking als de ziekte van Parkinson, kan yoga veel positieve effecten bieden. Dat blijkt uit steeds meer wetenschappelijke studies.

  Toon volledig bericht

 10. Holding still, together - Thieme Stap en Richard Grol

  Dit boek biedt een unieke inkijk in hoe zorgprofessionals en mensen met de ziekte van Parkinson samen zorg vormgeven. Het laat de kracht en kwetsbaarheid zien van mensen die met deze ziekte moeten leren omgaan.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven