Berichten over Hulpmiddel: nieuws

 1. ParkinsonNL kent €200.000,- toe aan 4 innovatieprojecten

  In april 2023 deed ParkinsonNL een subsidieoproep voor innovatieprojecten die bijdragen aan een zo goed mogelijke kwaliteit van leven en kwaliteit van zorg voor mensen met parkinson(ismen). ParkinsonNL heeft in totaal bijna € 200.000,- toegekend aan vier projecten. 

  Toon volledig bericht

 2. De inzet van augmented-reality brillen voor de behandeling van mensen met de ziekte van Parkinson

  De onderzoekers van Team Holocue(X) informeren u graag over de afronding van twee onderzoeken gericht op de inzet van augmented-reality brillen voor de behandeling van mensen met de ziekte van Parkinson.

  Toon volledig bericht

 3. Hulpmiddelenwijzer versterkt met kennis ergotherapeuten

  De Vilans Hulpmiddelwijzer is uitgebreid met kennis die mensen helpt bij het uitvoeren van dagelijkse handelingen. De tips worden samen met ergotherapeuten opgesteld. ‘De Hulpmiddelenwijzer biedt hiermee meer oplossingen dan hulpmiddelen alleen’, aldus projectleider Erik de Jeu. ‘Door meer keuze, kan de bezoeker de oplossing kiezen die het beste bij de persoon en diens situatie past.’


  Toon volledig bericht

 4. Subsidie voor onderzoek naar kosteneffectiviteit van apparaat voor freeze of gait herkenning

  Binnenkort start een studie naar de kosteneffectiviteit van de 'Cue2Walk', een apparaatje dat mensen met de ziekte van Parkinson helpt om freezing episodes te verminderen.

  Toon volledig bericht

 5. Deelnemers gezocht voor onderzoek naar de nauwkeurigheid van automatische freeze of gait herkenning

  Met dit project wordt door het Radboudumc en het Amsterdam UMC onderzocht hoe nauwkeurig freezing automatisch wordt herkend door het apparaat van Cue2Walk.

  Toon volledig bericht

 6. Trillende sokken voor mensen met de ziekte van Parkinson

  Een poos geleden heeft u gelezen over de ‘Trillende sokken voor mensen met de ziekte van Parkinson’. In dit onderzoek werd het effect onderzocht van tactiele cueing, door middel van de trillende sokken, op bevriezen van lopen. De resultaten zijn bekend.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven