Berichten over Ontspanning: nieuws

 1. Promotie Anouk van der Heide: Psychological stress and Parkinson's disease

  Op 3 april 2024 verdedigt Anouk van der Heide het proefschrift 'Psychological stress and Parkinson's disease: underlying mechanisms and focused interventions' aan de Radboud Universiteit te Nijmegen.

  Toon volledig bericht

 2. Op vakantie met parkinson of een parkinsonisme

  Bent u op zoek naar een aangepaste vakantie? De Blauwe Gids helpt u de juiste keuze te maken uit het brede aanbod! Vind uw ideale vakantie in een breed aanbod van reizen en accommodaties. Alle reisorganisaties zijn lid van de NBAV waardoor kwaliteit is gegarandeerd.

  Toon volledig bericht

 3. Stress bij parkinson: mogelijke effecten van een mindfulness training

  Onderzoekers van het Radboudumc in Nijmegen willen de effecten van kortdurige en langdurige stress op de ziekte van Parkinson in kaart brengen. De onderzoekers willen kijken of het volgen een mindfulness training (Mindfulness based cognitive therapy; een behandeling die gericht is op de leefstijl) stress kan verminderen.

  Toon volledig bericht

 4. De verschillende manieren waarop mensen met parkinson met stress omgaan

  In deze studieonderzochten onderzoekers van het Radboudumc hoe mensen met parkinson met stress omgaan en hoe dit hun kwaliteit van leven kan beïnvloeden. Ze vonden dat individuele eigenschappen, zoals geslacht, opleidingsniveau en mentale klachten, gerelateerd zijn aan hoe mensen met stress omgaan.

  Toon volledig bericht

 5. Deelenemers gezocht voor onderzoek stress bij parkinson: mogelijke effecten van een leefstijlinterventie

  Onderzoekers van het Radboudumc willen de effecten van acute en langdurige stress op de ziekte van Parkinson in kaart brengen. De onderzoekers willen kijken of het volgen van een leefstijlinterventie stress kan verminderen.

  Toon volledig bericht

 6. Vakantie op recept voor mensen met de ziekte van Parkinson

  Onder leiding van prof. Bas Bloem en dr. Marjan Meinders onderzocht arts-onderzoeker Jules Janssen Daalen van het Expertisecentrum voor Parkinson en Bewegingsstoornissen in Nijmegen met een internationaal team hoe vakantie de symptomen van Parkinson kan veranderen.

  Toon volledig bericht

 7. Stress leidt tot meer tremoren bij mensen met parkinson

  Onderzoekers van het Radboudumc hebben ontdekt hoe stress bij mensen met parkinson leidt tot meer trillen en schudden, tremoren genaamd. De resultaten, gepubliceerd in wetenschappelijk tijdschrift Brain, onderstrepen waarom de coronacrisis extra nadelige effecten kan hebben voor mensen met de ziekte.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven