Berichten over Voeding

 1. Kun je parkinson krijgen van melk?

  Volgens hoogleraar Bas Bloem kan het drinken van veel melk met bestrijdingsmiddelen de kans op het krijgen van de ziekte van parkinson verhogen. Zoals hij al liet zien in zijn college. Krijgt straks iedereen de ziekte van Parkinson?

  Toon volledig bericht

 2. Parkinson en vitamine D en calciuminname

  Mensen met ziekte van parkinson hebben vaak te laag vitamine D gehalte; onduidelijk is of dat door ze ziekte komt, vb. door verminderde eigen aanmaak omdat ze minder buiten komen, of dat dat een algemeen beeld is bij iedereen; behalve verminderde opname van calcium hierdoor (belangrijke bouwstof voor behoud botdichtheid) speelt vit D ook rol bij spiersterkte en gemoed/depressie. In de diëtetiek richtlijn 2012 worden de adviezen van de gezondheidsraad aangehouden.

  Toon volledig bericht

 3. Voedingsrichtlijnen bij de ziekte van Parkinson

  Tijdens het ParkinsonNet  congres van 30 november 2012 zijn de nieuwe voedingsrichtlijnen bij de ziekte van Parkinson officieel overhandigd aan vertegenwoordigers van de Parkinson Vereniging, de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en de werkgroep bewegingsstoornissen van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie. Dit artikel geeft een indruk hoe deze richtlijnen tot stand zijn gekomen.

  Toon volledig bericht

 4. Fytotherapie en parkinson

  Fytotherapie is zo oud als er mensen op aarde zijn en is te zien als de oervorm van de geneeskunde. Kruiden werden niet uitsluitend gebruikt als geneesmiddel, maar ook als voeding. Op intuïtieve manier, en door ervaringen, heeft men ontdekt dat  bepaalde planten (-delen) kunnen worden ingezet bij bepaalde ziekten en gezondheids-verschijnselen. Hieruit is de volksgeneeskunde ontstaan.

  Toon volledig bericht

 5. Orthomoleculaire therapie en parkinson

  De term orthomoleculaire therapie, in 1968 voor het eerst beschreven door tweevoudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling, heeft tot doel balansen in het lichaam aan te brengen en eventuele tekorten aan te vullen. In deze therapie staan voeding en voedingsstoffen centraal. Goed onderbouwde onderzoeken (ook uit de reguliere geneeskunde) ondersteunen steeds vaker het gebruik van voeding(sstoffen) als medicijn.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven