Verslag bijeenkomst 2023-02-14: Percussie

Aanwezig: rond 40 personen

Onderwerp van deze week: Workshop Percussie

Door Eric Verhagen

Eric had allerlei percussie-instrumenten klaargezet die nodig waren voor een gezellige Braziliaanse middag. Er kon daardoor meteen worden gestart met vrolijke en ritmische momenten.

Iedereen werd uitgenodigd een instrument uit te kiezen, waarbij je staand of zittend in een grote carré uitleg kreeg wat  er van jou en je medemuzikanten verwacht werd. Eric gaf verschillende maten en ritmes aan die in een kleinere groep gespeeld moesten worden. Uiteraard werden die even geoefend om die vervolgens met steeds meer groepen te combineren tot één geheel.

Iedereen die een instrument had, deed erg zijn of haar best om dát te doen wat verwacht werd. Maar het was soms lastig om je eigen ritme te behouden, omdat je werd afgeleid door alle andere ritmes om je heen. Gelukkig was daar steeds Eric die even een richting inliep om het juiste ritme van een groep weer te herstellen.

Nadat iedereen zijn of haar maat of ritme onder de knie had, werd het geheel uitgebreid met een solo én daarna ook nog met een intro. En zo werd in een uur tijd met elkaar een hele uitvoering gemaakt, waarbij ook de mensen die aan de kant zaten werden betrokken. Zij mochten mee klappen in een bepaald ritme.

Aan het einde van het uur werd de opstelling veranderd en werd afgesloten met het compleet geoefende stuk. Het was een fantastische en zeer actieve middag voor iedereen, waarvan veel mensen zichtbaar genoten hebben.

Gelukkig kregen we bij de start oordopjes voor het enorme lawaai dat al die instrumenten voortbrachten. Maar het was geweldig om te zien hoe goed en snel Eric, met regelmatig een grap tussendoor, de hele zaal onder controle had en de aanwezigen met aanwijzingen tot een mooi resultaat bracht.

Met een voldaan gevoel over het gezellige muzikale uur gingen de bezoekers naar huis of namen een drankje om nog even na te praten. ‘Zeker voor herhaling vatbaar’, was een opmerking die veel gehoord werd.

Voor meer info zie: www.percussie4fun.nl

Ine Kuijs-de Vaan

 

« Terug

Locatie

Logo Parkinson_CAFE_300

Cultureel Centrum de Biechten
Vincent van Goghlaan 1
5246 GA Hintham (Rosmalen)

Terug naar boven