Hulpmiddelen ter verhoging zelfredzaamheid

DSC06171hahli Robot Lea en Babettte.jpgdinsdag 15 oktober 2019 17:06

De café-middag `staat in het teken van zelfredzaamheid ten aanzien van vervoer met een zeer innovatieve Lea die de optelsom is van een rollator en een scootmobiel, een high quality driewieler, aangepaste kleding en aangepast bestek.

Lea, innovatief 

Lea (lean empowering assistent) is een hulpmiddel dat vele functies kan uitvoeren. Het is een robot, die er ook nog eens gelikt uitziet. Het is een slimme, gemotoriseerde rollator die hiersamen met de gebruiker veilig en comfortabel ondersteunt. Klik hier voor gebreide informatie.

Lea is een loophulp dat bijvoorbeeld voorkomt dat je te snel loopt en zou kunnen vallen. Het is ook een sta-op hulp, het let op je houding, detecteert obstakels, je kunt hem als stoel gebruiken. en nog wat leuke dingen zoals met je dansen.

De cafe bezoekers waren onder de indruk van dit apparaat. Het is net op de markt. Lea kost €10,000 of 300 euro per maand. Momenteel vind overleg plaats met verzekeringen. Enkele aanwezigen reden er zo mee weg!

Robuuste driewieler

Een sportieve driewieler die zeer stabiel en dus veilig is. Dit model wordt aangepast aan de berijder. Zie HIER voor een uitgebreide beschrijving.

Aangepaste kleding

Daphne de Ruijter van Daprfashion heeft als motto: Iedereen verdient het zich gezien en gewardeerd te voelen.

Zie hier haar website voor uitgebreide informatie. 

Zie ook haar presentatie in Powerpoint. 

Diversen

Er kwamen verscheidene tips op tafel en interessant was ook het aangepaste bestek.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Presetatie-aangepaste-kleding.pptx12,3 MBapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.presentationml.presentationdownload

« Ga terug naar de homepage van Parkinson Café Driebergen

Terug naar boven