Helpt u mij met mijn onderzoek naar self-tracking om mensen met parkinson meer inzicht te geven in hun ziekte?

Helpt u mij met mijn onderzoek naar self-tracking om mensen met parkinson meer inzicht te geven in hun ziekte?

12 september 2023

Ik ben Floortje, een 25 jarige studente aan de Technische Universiteit van Denemarken. Met mijn scriptie-onderzoek wil ik meer inzicht krijgen in het gebruik van self-tracking door mensen met parkinson.

Mijn moeder heeft sinds 2010 de diagnose parkinson en daarom ben ik al jaren geïnteresseerd in deze ziekte. Ik ben vooral nieuwsgierig naar de ziekte vanuit het perspectief van de persoon met parkinson. Tijdens een van mijn vakken maakte ik kennis met het onderzoek van Sara Riggare; een Zweedse onderzoekster die op heel jonge leeftijd de parkinsondiagnose heeft gekregen. Sara is een van de pioniers wanneer het gaat over self-tracking in parkinson, en heeft door middel van self-tracking onder andere haar medicatiegebruik kunnen personaliseren.

Self-tracking is, heel simpel gezegd, het bijhouden van persoonlijke informatie. Voorbeelden van self-tracking waar veel mensen dagelijks gebruik van maken zijn een stappenteller, hartslagmeter, en bijhouden van hun dieet. Door middel van het bijhouden van verschillende aspecten kan je een beter inzicht krijgen in hoe  je eigen lichaam reageert. Misschien is het mogelijk om met kleine veranderingen de kwaliteit van leven te verbeteren. De mogelijkheden met self-tracking zijn eindeloos, en veel mensen weten daarom niet waar en hoe te beginnen. Het is ook belangrijk dat het niet te veel tijd en moeite kost om dingen bij te houden.

Met mijn scriptie-onderzoek wil ik meer inzicht krijgen in het gebruik van self-tracking door mensen met parkinson, en nieuwe methodes creëren om self-tracking toegankelijker te maken. Voor het beste resultaat is het belangrijk om zoveel mogelijk input te krijgen en samen te werken met mensen met parkinson, om zo samen methodes te ontwikkelen die mensen verder helpen. Ik start mijn onderzoek met een korte vragenlijst om meer inzicht te krijgen in het huidige gebruik van self-tracking. Het zou mij enorm helpen als u deze zou willen invullen (duurt ongeveer 5 tot 10 minuten en is volledig anoniem):

Ga naar de vragenlijst   

Als u geïnteresseerd bent in meer informatie over self-tracking of naar mijn onderzoek kunt u mij mailen naar s220011@student.dtu.dk

Voor de aankomende maanden ben ik ook op zoek naar mensen die de self-tracking methodes die ik tijdens mijn scriptie-onderzoek zal ontwikkelen willen testen. Vindt u het leuk om daaraan mee te werken / Bent u geïnteresseerd in het testen, stuur mij een mail: s220011@student.dtu.dk. (Het is ook mogelijk om hiervoor uw gegevens achter te laten in de bovengenoemde vragenlijst)

Alvast heel erg bedankt!

Groet,

Floortje van der Geest

Labels:

Terug naar boven