Berichten over Onderzoek: oproep

 1. Watch Your Step! Deelnemers gezocht voor onderzoek naar snelle stapbewegingen

  In ons dagelijks leven worden we overladen met visuele prikkels, die een beweging als reactie op de prikkel vereisen. Bijvoorbeeld, bij het plotseling zien van een tak op een looppad, moeten we in staat zijn om heel snel de tak te ontwijken.

  Toon volledig bericht

 2. Oproep aan alle VROUWEN tussen de 21 en 60 jaar in Nederland die leven met de ziekte van Parkinson.

  Doe mee aan ons vragenlijstonderzoek naar vrouw-specifieke problemen, waaronder de invloed van hormonale schommelingen (menstruatie, zwangerschap en de overgang) op de ziekte van Parkinson. 

  Toon volledig bericht

 3. Oproep deelname online vragenlijst: Heeft u meerdere (chronische) aandoeningen?

  We weten inmiddels dat het hebben van meerdere (chronische) aandoeningen, multimorbiditeit of comorbiditeit genoemd, de komende jaren fors gaat toenemen. Uw hulp voor deze online vragenlijst wordt zeer gewaardeerd.

  Toon volledig bericht

 4. Gezocht: deelnemers voor onderzoek naar het nemen van financiële beslissingen

  Het nemen van financiële beslissingen, zoals tijdens het doen van boodschappen of het sparen voor uw pensioen, is van groot belang in het dagelijks leven. Het nemen van beslissingen is een complex proces en voor sommige mensen kan het nemen van financiële beslissingen lastiger zijn dan voor anderen.

  Toon volledig bericht

 5. Deelnemers gezocht voor FOG@Home-studie (Freezing Of Gait)

  Voor het onderzoek met de naam 'FOG@Home studie' worden deelnemers gezocht. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Radboud Universiteit, het Donders Instituut voor Brein, Cognitie en Gedrag (Nijmegen), en de Universiteit Twente (Enschede), in samenwerking met Orikami (Nijmegen).

  Toon volledig bericht

 6. Bent u mantelzorger voor iemand met parkinson(isme), of kent u een mantelzorger?

  Mantelzorg gaat over de zorg of ondersteuning die mensen vrijwillig bieden aan een familielid, vriend(in) of andere bekende die hulp nodig heeft vanwege lichamelijke of psychische gezondheidsproblemen of ouderdomsklachten. Deze zorg wordt mantelzorg genoemd. Het Amsterdam UMC nodigt mantelzorgers uit voor wetenschappelijk onderzoek.

  Toon volledig bericht

 7. Deelnemers gezocht voor de BEWARE studie

  Veel mensen met de ziekte van Parkinson krijgen op den duur te maken met zogenoemde on-off schommelingen, waarin zij zich relatief goed voelen (een on-periode) en relatief slecht voelen (een off-periode), die vaak samenhangen met de medicatie.

  Toon volledig bericht

 8. Een onderzoek naar een nieuw onderzoeksmiddel om de achteruitgang van de ziekte van Parkinson te remmen. Helpt u mee?

  De huidige behandelingen van de ziekte van Parkinson onderdrukken alleen sommige symptomen maar vertragen de verergering van de ziekte niet. Het is daarom erg belangrijk onderzoek te doen naar nieuwe behandelingen.

  Toon volledig bericht

 9. Herhaalde oproep: Nieuwe studies bij 'de novo' parkinson

  Het succes van de Parkinson Op Maat-studie heeft ervoor gezorgd dat wij als Radboudumc Expertisecentrum voor Parkinson & Bewegingsstoornissen verschillende nieuwe onderzoeken hebben binnengehaald. Voor al deze studies ligt de focus op het werven van zogenaamde “de novo” deelnemers: mensen met parkinson die nog onbehandeld zijn met dopaminerge medicatie. Helpt u mee?  

  Toon volledig bericht

 10. Oproep: deelnemers gezocht voor PSP-studie

  De ziekte Progressieve Supranucleaire Parese (PSP) is een vorm van atypisch parkinsonisme. Vaak wordt bij mensen met deze ziekte ten onrechte eerst gedacht aan de ziekte van Parkinson. Dit terwijl het onderliggende ziekteproces wezenlijk anders is. Neuroloog dr. Agnita Boon (Erasmus MC) vertelde eerder in Parkinson Magazine over haar fascinatie voor PSP, haar ervaringen met mensen die PSP hebben en onderzoek dat gedaan wordt naar de ziekte. Voor deze studie worden deelnemers gezocht.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven