Berichten over Onderzoek: oproep

 1. Doe mee met een project om meer te leren over onderzoek naar parkinson

  Radboud Universiteit en Radboud UMC werken mee in een Europees project met als doel om geselecteerde kandidaten de unieke kans te geven om meer te gaan begrijpen over het ontwikkelde en lopende onderzoek voor de ziekte van Parkinson.

  Toon volledig bericht

 2. Oproep: Ervaringen in de mondzorg

  Wij zijn tweedejaars tandheelkunde masterstudenten aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Omdat uit eerder onderzoek is gebleken dat de mondzorg bij mensen met de ziekte van Parkinson slechter is dan bij gezonde leeftijdsgenoten, willen wij graag met u in gesprek gaan om te achterhalen welke ervaringen u heeft op dit gebied.

  Toon volledig bericht

 3. Gezocht: mensen met een parkinsonisme voor groepsgesprek van Hersenstichting

  Heeft u of uw naaste een parkinsonisme? En wilt u meedenken over waar de Hersenstichting zich komende jaren voor moet inzetten?

  Toon volledig bericht

 4. Brain Research Center zoekt deelnemers voor medicijnonderzoek bij parkinson: studie RO7486967

  Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en verdraagbaar het nieuwe onderzoeksmiddel RO7486967 is voor de behandeling van deelnemers met de vroege fase van de ziekte van Parkinson (met traagheid in beweging, en rusttremor of rigiditeit).

  Toon volledig bericht

 5. Brain Research Center zoekt deelnemers voor medicijnonderzoek bij parkinson: LUMA studie

  Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel BIIB122 is voor de behandeling van deelnemers met de vroege fase van de ziekte van Parkinson.

  Toon volledig bericht

 6. De invloed van REM-slaap gedragsstoornis op de kwaliteit van leven bij parkinson

  Binnen het PRIME-onderzoek van het Radboudumc doen onderzoekers onderzoek naar REM-slaap gedragsstoornis. In dit nieuwsbericht zullen zij vijf vragen over dit onderzoek beantwoorden.

  Toon volledig bericht

 7. Vragenlijst zorgverzekering kiezen

  De Patiëntenfederatie wil graag uw ervaringen horen over het kiezen van uw zorgverzekering het afgelopen jaar.

  Toon volledig bericht

 8. Deelnemers gezocht: stress bij parkinson - mogelijke effecten van een leefstijlinterventie

  Op dit moment is er helaas geen medicijn dat de ziekte van Parkinson kan afremmen of genezen. Hierdoor is er meer belangstelling gekomen voor behandelingen zonder medicijnen. 

  Toon volledig bericht

 9. Vragenlijst voor COI-PD studie: cost-of-illness in Parkinson’s Disease

  Graag willen wij u informeren over de COI-PD studie. Dit staat voor cost-of-illness in Parkinson’s Disease, of in het Nederlands: kosten van de ziekte van Parkinson. Dit onderzoek wordt uitgevoerd vanuit het Zuyderland medisch centrum en de universiteit van Maastricht.

  Toon volledig bericht

 10. Spraakmotorische controle bij de ziekte van Parkinson

  Veel mensen met de ziekte van Parkinson hebben last van spraakproblemen, zo praten ze bijvoorbeeld te zacht en kunnen ze zich moeilijk verstaanbaar maken. Maar hoewel we al veel weten over spraakproblemen in de ziekte van Parkinson, weten we nog maar weinig over de oorzaken.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven