Berichten over Onderzoek: oproep

 1. Gezocht: deelnemers met MSA of parkinson voor Heads-Up studie

  Heads Up: Schuin slapen met een verhoogd hoofdeinde om bloeddrukproblemen te verlichten.

  In dit project onderzoeken wetenschappers van het Radboudumc en het Leiden Universitair Medisch Centrum of met het hoofd schuin omhoog slapen bloeddrukproblemen bij mensen met MSA en parkinson kan verminderen.

  Toon volledig bericht

 2. Online vragenlijst over leefstijl

  Als u ziek bent, een aandoening of gezondheidsklacht heeft, wilt u zich zo goed mogelijk voelen. En kunnen doen wat belangrijk voor u is. Gezond leven kan daarbij helpen. Zoals goed slapen, bewegen en gezond eten.

  Toon volledig bericht

 3. Gezocht: Deelnemers met dementie met Lewy bodies voor RewinD-LB studie

  Binnenkort gaat bij Brain Research Center de RewinD-LB (EIP21-NFD-504) fase IIB studie van start. Dit onderzoek richt zich op patiënten met dementie met Lewy Bodies. Brain Research Center zoekt hiervoor 20 geschikte deelnemers.

  Toon volledig bericht

 4. Helpt u mij met mijn onderzoek naar self-tracking om mensen met parkinson meer inzicht te geven in hun ziekte?

  Ik ben Floortje, een 25 jarige studente aan de Technische Universiteit van Denemarken. Met mijn scriptie-onderzoek wil ik meer inzicht krijgen in het gebruik van self-tracking door mensen met parkinson.

  Toon volledig bericht

 5. Deelnemers gezocht voor de BEWARE studie

  Veel mensen met de ziekte van Parkinson krijgen op den duur te maken met zogenoemde on-off schommelingen, waarin zij zich relatief goed voelen (een on-periode) en relatief slecht voelen (een off-periode), die vaak samenhangen met de medicatie.

  Toon volledig bericht

 6. De GREAT-studie: onderzoek naar het medicijn Ambroxol bij mensen met de ziekte van Parkinson

  Tot op heden is er geen behandeling die het ziekteproces in de ziekte van Parkinson kan vertragen en zijn therapieën met name gericht op het bestrijden van de symptomen. Recent is er in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) een onderzoek van start gegaan onder leiding van prof. dr. Van Laar, waarmee wij hopen bij te dragen aan de verandering hierin. Er wordt onderzoek gedaan naar het medicijn Ambroxol, dat al decennia voorgeschreven wordt bij vastzittend slijm.

  Toon volledig bericht

 7. STEPWISE studie zoekt deelnemers

  De STEPWISE studie zoekt nog deelnemers! STEPWISE heeft als doel mensen met de ziekte van Parkinson meer in beweging te krijgen. Dit hopen de onderzoekers te bereiken met behulp van een motiverende app op de mobiele telefoon.

  Toon volledig bericht

 8. Deelnemers gezocht voor onderzoek naar de nauwkeurigheid van automatische freeze of gait herkenning

  Met dit project wordt door het Radboudumc en het Amsterdam UMC onderzocht hoe nauwkeurig freezing automatisch wordt herkend door het apparaat van Cue2Walk.

  Toon volledig bericht

 9. Oproep: het Patiënten VolgProgramma van het UMC Utrecht

  Wij nodigen u uit om deel te nemen aan het Patiënten VolgProgramma van het UMC Utrecht. 

  Met deze oproep willen wij u vragen mee te werken aan het onderwijs aan studenten geneeskunde van de universiteit Utrecht.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven