Berichten over Onderzoek: oproep

 1. Wat is jouw plan vandaag? De GoMaP studie zoekt deelnemers

  Goal Management Training voor mensen met de ziekte van Parkinson: Het (her)leren van alledaagse activiteiten.

  Toon volledig bericht

 2. Oproep voor deelname aan het Patiënten VolgProgramma (PVP)

  Wij nodigen u uit om deel te nemen aan het Patiënten VolgProgramma van het UMC Utrecht.

  Toon volledig bericht

 3. STEPWISE-studie van start!

  Het doel van de STEPWISE-studie is ervoor zorgen dat mensen met de ziekte van Parkinson meer gaan bewegen. Dit willen de onderzoekers bereiken met behulp van een motiverende applicatie (een app) op de mobiele telefoon. In eerdere fases van deze studie is de motiverende app samen met mensen met parkinson ontwikkeld en is de app door een kleine groep mensen met parkinson uitgetest. Het onderzoek bevindt zich nu in de laatste fase. In deze fase wordt gekeken of de app een grote groep mensen met de ziekte van Parkinson kan helpen om gedurende één jaar meer te bewegen.

  Toon volledig bericht

 4. Vragenlijst over standaard en alternatieve behandelingen

  Bent u gediagnosticeerd met de ziekte van Parkinson? Onderzoekers van de Universiteit van Maastricht willen graag van u te horen over standaard en alternatieve behandelingen die u in het verleden geprobeerd heeft en wat uw ervaring is met deze behandelingen.

  Toon volledig bericht

 5. De Orchestra studie: onderzoek naar een nieuw medicijn voor de ziekte van Parkinson

  Doel van het onderzoek:
  In de Orchestra studie van het Radboudumc wordt een experimentele studiemedicatie genaamd UCB0599 onderzocht bij mensen met een vroeg stadium van de ziekte van Parkinson. 

  Toon volledig bericht

 6. Trillende sokken, klankbordgroep?

  Eerder hebben wij onderzoek gedaan naar de ‘Trillende sokken voor de ziekte van Parkinson’ , voor informatie over ons eerdere onderzoek zie bijvoorbeeld dit filmpje op Youtube. 

  Toon volledig bericht

 7. Een onderzoek naar de effecten van een nieuw middel voor de behandeling van de ziekte van Parkinson. Deel B

  Het onderzoeksmiddel wordt ontwikkeld als onderdeel van de behandeling van de ziekte van Parkinson. Het doel van de studie is om te onderzoeken hoe veilig en werkzaam het onderzoeksmiddel is als het 4 weken wordt gegeven aan patiënten met de ziekte van Parkinson. De veiligheid en werking van het onderzoeksmiddel wordt vergeleken met dat van een placebo. Een placebo is een middel zonder werkzame stof, een ‘nepmiddel’ dat er hetzelfde uitziet als het onderzoeksmiddel.

  Toon volledig bericht

 8. Deelnemers gezocht voor de BEWARE-studie

  Een waardevol leven behouden als je de ziekte van Parkinson hebt, is voor veel patiënten een uitdaging. De ziekte gaat gepaard met zowel motorische als niet-motorische symptomen, die na verloop van tijd in ernst en aanwezigheid kunnen fluctueren.

  Toon volledig bericht

 9. Gezocht: proefpersonen voor onderzoek

  Voor veel onderzoeksprojecten zijn proefpersonen nodig. Wat houdt het in om proefpersoon te zijn? En waar vind je projecten waarvoor proefpersonen worden gezocht?

  Toon volledig bericht

 10. Mensen met de ziekte van Parkinson die last hebben van bevriezen gezocht

  Er zijn al een aantal hulpmiddelen op de markt tegen het bevriezen, zoals de parkinsonrollator, laserschoenen en een metronoom. Om een onzichtbaar hulpmiddel te kunnen bieden, in tegenstelling tot de al bestaande hulpmiddelen, doet het RadboudUMC en Medisch Spectrum Twente onderzoek naar ‘Trillende sokken voor de ziekte van Parkinson’.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven