Berichten over Onderzoek: oproep

 1. Deelnemers gezocht voor een groepsinterview over de betrokkenheid van bedrijven bij onderzoek met hersen-organoïden

  Hersen-organoïden, ook wel mini-breintjes genoemd, worden gebruikt om onderzoek te doen naar hersenaandoeningen, zoals parkinson. Organoïden worden gemaakt in het lab, door donorcellen van een mens te laten groeien in 3D. Om onderzoek met organoïden te versnellen en te verbeteren, wordt er door de universiteit vaak samengewerkt met bedrijven. Deze bedrijven gebruiken organoïden bijvoorbeeld om nieuwe medicijnen te maken en te testen.

  Toon volledig bericht

 2. Deelnemers gezocht voor het LUMA-onderzoek naar de veiligheid en werkzaamheid van een nieuw middel bij mensen die parkinson in de vroege fase hebben

  Onderzoekers van het Radboudumc zoeken mensen die deel willen nemen aan het LUMA-onderzoek. Hierbij wordt onderzocht hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel BIIB122 is voor de behandeling van deelnemers met de vroege fase van de ziekte van Parkinson. 

  Toon volledig bericht

 3. Deelnemers ZONDER parkinson(isme) gezocht voor geuronderzoek

  Bent u 60 jaar of ouder, woont u in Nederland en heeft u geen parkinson(isme) diagnose?

  Ook u kunt een belangrijke bijdrage leveren aan onderzoek naar de vroegste fase van de ziekte van Parkinson.

  Toon volledig bericht

 4. Vragenlijst over het beloop en de belasting van bijwerkingen

  Mensen worden steeds meer gevraagd om mee te denken over hun medicatie, maar soms sluit de informatie die u krijgt niet goed aan bij wat u eigenlijk zou willen weten. U wilt misschien weten welke bijwerkingen er zijn van de medicijnen die u gebruikt. Maar bijvoorbeeld ook hoe lang u last kunt hebben van bijwerkingen.

  Toon volledig bericht

 5. Het CHDR doet onderzoek naar veranderingen in het GBA1 gen bij de ziekte van Parkinson

  Een verandering in het GBA1 gen is de meest voorkomende risicofactor voor Parkinson. Het CHDR voert een genetisch screeningsonderzoek uit naar GBA1 ter voorbereiding op een nieuwe medicijnstudie.

  Toon volledig bericht

 6. Onderzoek Waardevolle Wilsverklaringen

  Denkt u wel eens na over uw wensen en grenzen als het gaat om medische behandeling aan het einde van uw leven? Doe dan mee aan het onderzoek ‘Waardevolle Wilsverklaringen’ van het Expertisecentrum Palliatieve Zorg (LUMC). Deelname kost 10 tot 20 minuten.

  Toon volledig bericht

 7. Deelnemers gezocht voor onderzoek naar vitaliteit in combinatie met freezing

  Met dit project wordt door het Amsterdam UMC en TUDelft onderzocht hoe vitaliteit samenhangt met freezing.

  Toon volledig bericht

 8. Deelnemers gezocht voor onderzoek naar behandeling van angst en stress bij bevriezen van lopen

  Onderzoekers van het TACKLING-FOG project onderzoeken een praktische behandeling gericht op angst en stress bij bevriezen van lopen.

  Toon volledig bericht

 9. Diepe hersenstimulatie voor de bewegingsklachten bij mensen met de ziekte van Parkinson en klachten van het denken (DBS-MODE studie)

  Onderzoekers in het Amsterdam UMC zijn gestart met de DBS-MODE studie. In deze studie onderzoeken zij of DBS een veilige en werkzame behandeling is voor de bewegingsklachten bij mensen met parkinson en klachten van het denken en geheugen.

  Toon volledig bericht

 10. TALISMAN-2: Parkinsonsymptomen beïnvloeden door hoogtetraining?

  In dit project van het Radboudumc wordt onderzocht wat de invloed is van het nabootsen van een verblijf op hoogte, zoals in de bergen, op parkinsonsymptomen en conditie.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven