Twee draadjes in mijn hoofd - Jola G.B. Prinsen

Twee draadjes in mijn hoofd - Jola G.B. Prinsen

1 november 2023

Dit boek is enerzijds een persoonlijk verhaal, het verhaal van Marti de Brouwer (1956). Anderzijds biedt het praktische informatie voor de mens met de ziekte van Parkinson en zijn of haar omgeving.

Marti de BrouwerTwee draadjes in mijn hoofd

Marti de Brouwer, voormalig raadslid en bekende Tilburger, leeft onbezorgd met vrouw en kinderen. Hij heeft een mooie maatschappelijke carrière en zet zich in voor minderbedeelden wanneer hij last krijgt van onverklaarbare fysieke en geestelijke klachten.
In 2015 krijgt hij de diagnose. “Meneer De Brouwer, u heeft parkinson.” De impact van die uitspraak op zijn leven kan Marti op dat moment niet voorzien.

De aandoening zorgt voor beperkingen en afwijkend gedrag. Wat doet het voor zijn relatie als zijn gedrag zijn vrouw ’s nachts wakker houdt? Wat is hij nog voor vader als zijn dochters hem verwijten dat hij nooit meer luistert? Houden zijn vriendschappen stand? Hoe zorgt hij ervoor dat hij nog voor vol wordt aangezien in zijn raadwerk? Hoe kan hij zich, ondanks zijn beperkingen, blijven inzetten voor anderen? Waarom houdt hij deze neurologische ziekte die zijn gezondheid aantast zo lang geheim? En wat is het resultaat van de deep brain stimulation (DBS) waardoor hij nu “met twee draadjes in zijn hoofd” rondloopt? Dit alles deelt Marti in dit met de nodige humor gelardeerde verhaal.

25 waardevolle tips

Marti’s verhaal wordt afgewisseld met feitelijke informatie over parkinson. Wat is dit voor een ziekte? Waarom is de diagnose zo lastig? Wat zijn mogelijke oorzaken? Hoe ontwikkelt de ziekte zich. Wat moet je als mens met parkinson wel en vooral niet doen? Wat zijn mogelijke behandelingen? Marti en zijn behandelaars vatten hun bevindingen samen in vijfentwintig waardevolle tips.
Het boek richt zich op mensen met parkinson, hun partners, kinderen, sociale omgeving, werkomgeving en behandelaars

Details

Twee draadjes in mijn hoofd: mijn leven zonder en met parkinson
Uitgever De Zwaan
Auteur: Jola G.B. Prinsen
Paperback 175 pagina’s
Formaat 24 cm x 17 cm x 1,5 cm

Prijs: € 24,95 exclusief verzendkosten

ISBN 978 90 824428 54

Labels:

Terug naar boven