Berichten over Behandeling: paramedisch

 1. Tweede update van de Paramedische Richtlijn Parkinson

  Er zijn enkele aanpassingen gedaan in de Paramedische Richtlijn Parkinson. 

  Toon volledig bericht

 2. Promotie Josefa Domingos: Oefenprogramma's voor parkinson in de gemeenschap

  Op donderdag 21 maart 2024 verdedigt Josefa Domingos haar proefschrift 'Oefenprogramma's voor parkinson in de gemeenschap: uitdagingen, strategieën en mogelijkheden om de zorg te verbeteren' aan de Radboud Universiteit.

  Toon volledig bericht

 3. Landelijke implementatie succesvolle 'Voice trainer'

  ParkinsonNet ontving een ZonMw-subsidie om online logopedie bij parkinson landelijk te implementeren.

  Toon volledig bericht

 4. Update: nieuwste kennis in de Paramedische Richtlijn Parkinson

  Met de start van dit jaar is er ook een geüpdatete versie van de Paramedische Richtlijn Parkinson beschikbaar. Drie modules zijn bijgewerkt op basis van de nieuwste inzichten: problemen met lopen, problemen met opstaan, gaan zitten en omrollen en problemen met gebruik arm/hand.

  Toon volledig bericht

 5. Lancering Paramedische Richtlijn Parkinson

  Het is zover! De nieuwe Paramedische Richtlijn Parkinson met Actieve Beslisondersteuning is landelijk beschikbaar. Er zijn twee versies van de beslisondersteuning: één voor zorgverleners en één voor mensen met parkinson en naasten. Beide met dezelfde behandeladviezen, maar passend gemaakt voor de doelgroep.

  Toon volledig bericht

 6. Aftellen naar de lancering van de ‘Paramedische Richtlijn Parkinson’

  Op 16 november is het zover! Dan is de nieuwe ‘Paramedische Richtlijn Parkinson’ landelijk beschikbaar. Vanaf dan is dit de geldende paramedische richtlijn parkinson voor fysio-, oefen- en ergotherapeuten, logopedisten en diëtisten. Wat deze richtlijn bijzonder maakt? Dat het een actieve beslisondersteuning bevat.

  Toon volledig bericht

 7. Subsidie KNGF/WCF en Hersenstichting: bekkenfysiotherapie bij parkinson

  Het Wetenschappelijk College Fysiotherapie (WCF) en de Hersenstichting, hebben twee subsidieaanvragen voor wetenschappelijk onderzoek gehonoreerd. Een daarvan is van Dr. Heidi Moossdorff en drs. Dorien Bennink in Leiden. Zij kregen voor hun aanvraag over bekkenfysiotherapie bij parkinson een subsidie toegekend van bijna 250 duizend euro.

  Toon volledig bericht

 8. Nieuwe Paramedische Richtlijn Parkinson in commentaarfase

  Het afgelopen anderhalf jaar hebben we binnen het RAP-Parkinson project met velen hard gewerkt aan de ontwikkeling van de Paramedische Richtlijn Parkinson met Actieve Beslisondersteuning.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven