Berichten over Behandeling: paramedisch

 1. Subsidie KNGF/WCF en Hersenstichting: bekkenfysiotherapie bij parkinson

  Het Wetenschappelijk College Fysiotherapie (WCF) en de Hersenstichting, hebben twee subsidieaanvragen voor wetenschappelijk onderzoek gehonoreerd. Een daarvan is van Dr. Heidi Moossdorff en drs. Dorien Bennink in Leiden. Zij kregen voor hun aanvraag over bekkenfysiotherapie bij parkinson een subsidie toegekend van bijna 250 duizend euro.

  Toon volledig bericht

 2. Oefentherapie Cesar en Mensendieck

  Fysiotherapeuten en oefentherapeuten Cesar en Mensendieck proberen de balans, lichaamshouding, lichamelijke conditie, het lopen en het uitvoeren van transfers – bijvoorbeeld opstaan uit een stoel of omdraaien in bed – te verbeteren.

  Toon volledig bericht

 3. Informatie over fysiotherapie voor mensen met de ziekte van Parkinson

  ParkinsonNet heeft een document over fysiotherapie samengesteld voor mensen met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme. Het bestaat uit drie hoofdstukken en is tot stand gekomen naar aanleiding van de richtlijn van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie.

  Toon volledig bericht

 4. Parkinsonpatiënt beter geholpen met gespecialiseerde fysiotherapie

  Aanpak ParkinsonNet: minder complicaties én kostenbesparend

  Gespecialiseerde ParkinsonNet fysiotherapie leidt tot betere zorg tegen minder kosten. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van zorgverzekeraar CZ en het Radboudumc waar, bij meer dan vierduizend parkinsonpatiënten, gekeken is naar hun declaraties gedurende drie jaar. De gespecialiseerde fysiotherapeuten hoefden minder behandelingen te geven, terwijl de patiënten minder complicaties kregen. Ook waren de zorgkosten aanmerkelijk lager. De resultaten van het onderzoek verschijnen op 13 december in The Lancet Neurology.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven