Berichten over Blog: seksualiteit

 1. Blog: Hoe liep het?

  Aanvankelijk ging mijn begeleidend arts ervan uit dat ik met een halfjaarlijks consult wel zou toekomen. Hij ging ervan uit dat de variant parkinson die ik had niet de meest agressieve was en dus niet van zeer nabij gevolgd diende te worden. Wel vermelde hij ons dat indien er een probleem opdook, ik een extra afspraak voor een consult mocht maken.

  Toon volledig bericht

 2. Blog: Het scherpen van het wapen (sorry dames)

  Na de tong is er nog een tweede orgaan dat onze speciale aandacht nodig heeft: de penis. Niet dat hij tijdens ons leven aandacht tekort is gekomen, maar de parkinson veroorzaakt in menig geval een disfunctioneren van dit levenszwaard. Het verminderde erectievermogen veroorzaakt in menige relatie boosheid, verdriet en ondermijning van het mannelijk zelfvertrouwen.

  Toon volledig bericht

 3. Blog: De tong

  In een eerdere bijdrage heb ik geschreven over “de rode vogel die boven de zee cirkelt”. Met de rode vogel wordt de tong bedoeld en de zee staat voor het genezende speeksel, dat ook wel hemelse dauw of goudwater wordt genoemd. Deze keer wil ik inzoomen op die rode vogel, de tong die een rol speelt bij het produceren van speeksel, maar vooral van belang is voor het spreken.

  Toon volledig bericht

 4. Audiodocumentaire: Beheerst door verlangen

  Beheerst door verlangen is een audiodocumentaire over impulscontrolestoornissen bij de ziekte van Parkinson. De documentaire is extra rustig gemonteerd, speciaal voor iedereen die vanwege zijn Parkinson moeite heeft om zich te concentreren. Met speciale dank aan Odile van den Heuvel, Christel Schimmel en allen die hun verhaal met documentairemaker Marloes van den Wakker wilden delen. "Taboe en schaamte doorbreken we alleen door erover te praten."

  Toon volledig bericht

 5. Blog: Tabee met het taboe, oftewel parkinson en seksualiteit

  Wat betekent dit voor mij in relatie met mezelf, Kees en parkinson. Toen de vraag kwam of er ervaringsdeskundigen een blog wilden schrijven over dit onderwerp, heb ik er lang over nagedacht. Welke invloed heeft parkinson en ook de medicatie op ons seksleven?

  Toon volledig bericht

 6. Blog: Tips voor het goed omgaan met parkinson en met je relatie!

  Dit gebeurt er als je parkinson krijgt. Het raakt iedereen. Het leven van je partner verandert, je kinderen maken zich zorgen, familie en vrienden schrikken.Omdat iedereen in het systeem met elkaar verbonden is, heeft het ook effect op iedereen als iemand iets overkomt.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven