Berichten over Nieuws: LBD

 1. Promotie Ana Carreras Mascaro: Functionele studies van genetische vormen van Lewy body-ziekten

  Op woensdag 24 april 2024 verdedigt Ana Carreras Mascaro haar proefschrift getiteld: Functionele studies van genetische vormen van Lewy body-ziekten, aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam.

  Toon volledig bericht

 2. Promotie Hanne Wortel-Geut: Spot the differences – Neuropathological heterogeneity in sporadic and familial Parkinson’s disease and dementia with Lewy bodies

  Op donderdag 18 april 2024 verdedigt Hanne Wortel-Geut haar proefschrift 'Spot the differences – Neuropathological heterogeneity in sporadic and familial Parkinson’s disease and dementia with Lewy bodies' aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

  Toon volledig bericht

 3. NPO Radio1: Leven met een partner met Lewy body dementie: 'Ik moet mee in zijn wereld'

  Vijf jaar geleden werd de man van Anne Bannink gediagnostiseerd met Lewy body dementie. Het resulteerde in een boek, 'Wind Tegen, Liefde in tijden van dementie'. Stephan Komduur praat erover met Anne en met Evelien Lemstra, neuroloog bij Alzheimercentrum van het Amsterdam UMC (Bron: NPO Radio1).

  Toon volledig bericht

 4. Ontmoetingsdagen voor mensen met MSA, PSP, CBD/CBS, LBD en vasculair parkinsonisme voorzien in behoefte

  Met dank aan een mooie bijdrage van Conclusion kon de Parkinson Vereniging in 2023 ontmoetingsbijeenkomsten organiseren voor mensen met een vorm van atypisch parkinsonisme en hun naasten.

  Toon volledig bericht

 5. Hoe gaat het met mevrouw Van Middelkoop? - Gijs van Middelkoop

  De moeder van Gijs van Middelkoop, een statige vrouw, verloor haar man, haar gezondheid en haar huis. Haar zelfrespect bleef ze echter koesteren. In dit openhartige en bijzonder persoonlijke boek beschrijft de in Zwijndrecht wonende Van Middelkoop zowel dit pijnlijke proces, als ook zijn zoektocht in de absurde wereld van specialisten, thuiszorg en verpleegtehuizen. Ondanks de tragiek van het verhaal schrijft hij, in zijn kenmerkende droogkomische stijl, op een manier die een glimlach oproept.

  Toon volledig bericht

 6. GEZOCHT: deelnemers vragenlijststudie over speekselproblemen

  Zou u willen bijdragen aan het verkrijgen van een beter inzicht in de speekselproblematiek bij de ziekte van Parkinson en parkinsonismen? Lees dan vooral verder! Mijn naam is Beau van Dijk en ik ben derdejaars masterstudent tandheelkunde aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA).

  Toon volledig bericht

 7. Gezocht: Deelnemers met dementie met Lewy bodies voor RewinD-LB studie

  Bij Brain Research Center loopt momenteel de RewinD-LB (EIP21-NFD-504) fase IIB studie. Dit onderzoek richt zich op patiënten met dementie met Lewy Bodies. Brain Research Center zoekt hiervoor deelnemers.

  Toon volledig bericht

 8. De Parkinson Vereniging maakt onderzoek mogelijk naar schadelijke vormen van het eiwit alfa-synucleïne

  Titel: Detectie van schadelijke vormen van het eiwit alfa-synucleïne in hersenweefsel van mensen met de ziekte van Parkinson en andere parkinsonismen

  Toon volledig bericht

 9. Proefschrift Genetics of dementia with Lewy bodies

  Dementie met Lewy bodies (DLB) is een vaak voorkomende vorm van dementie. De ziekte wordt gekenmerkt door progressieve achteruitgang van de denkfuncties met hierbij parkinsonisme, een fluctuerend bewustzijn en REM-slaap gedragsstoornissen.

  Toon volledig bericht

 10. Samenvatting MRI-onderzoek van de hersenen bij patiënten met de ziekte van Parkinson

  Laura de Schipper verdedigt op 18 februari 2020 haar proefschrift. De Parkinson Vereniging heeft subsidie verstrekt om het drukken van dit proefschrift mogelijk te maken.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven