Presentatie Parkinson Doeboek door Josca Bos

Op 11 maart jl. heeft Josca Bos ons meegenomen in haar verhaal over het totstandkomen van de Parkinson Doeboeken. Hier een kort verslag van deze middag.

Op 11 maart jl. stond het Parkinsoncafé Apeldoorn in het teken van het Parkinson Doeboek deel 2, van auteur Josca Bos. Zij nam haar publiek deze middag mee op reis in de wereld van het totstandkomen van de Parkinson Doeboeken (deel 1 en 2). 

Josca's verhaal

Josca kreeg in 2010 de diagnose Parkinson en begon haar eigen zoektocht. Een persoonlijk verhaal dat duidelijk maakte dat het vastlopen in bepaalde aspecten van het leven in combinatie met haar vroegere werkervaring als coach de basis hebben gevormd voor het Parkinson Doeboek deel 1. 

Dit deel is met name gericht op de eigen zoektocht hoe het leven vorm te geven, na de diagnose Parkinson. 

Parkinson Doeboek deel 2

Dit nieuwe, 2e deel, is een boek geschreven voor zorgverleners. Josca benadrukt dat dit eenieder is, die iets voor je doet. Juist ook familieleden spelen hierbij een belangrijke rol. 

De term die centraal staat is ' kracht'. 

Josca geeft aan zich nu sterker te voelen dan toen zij net de diagnose Parkinson kreeg. 

Zelfkennis, je eigen krachten kennen, maar ook je eigen kwetsbaarheden en deze durven tonen, kunnen er toe leiden dat je je krachtiger voelt. Anderen (zorgverleners) kunnen daarbij helpen door nieuwe inzichten te geven die leiden tot een antwoord op de persoonlijke vraag “Wie ben ik met Parkinson?”

Opdracht

Deze middag krijgt het publiek, passend bij dit nieuwe Parkinson Doeboek, een 'doe-opdracht' en gaat onderling in gesprek over eigen kwaliteiten. Persoonlijke voorbeelden in combinatie met casussen uit het boek maken duidelijk dat eenieder een persoonlijke route aflegt “ Wat werkt voor jou?”

Een persoonlijk verhaal, dat voor velen in de zaal herkenbaar is, maar waarbij elk mens een eigen pad volgt. 

« Ga terug naar de homepage van Parkinson Café Apeldoorn

Logo Parkinson_CAFE_RGB

Parkinson Café Apeldoorn maakt tijdelijk gebruik van deze locatie:

Wijkcentrum de Stolp
Violierenplein 101
7329 DR Apeldoorn

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Maria Ramon telefoonnummer: 06-45 56 64 53
info@parkinsoncafeapeldoorn.nl

Terug naar boven