Parkinson Café Assen in het Duurzaamheidscentrum te Assen

donderdag 06 december 2018 19:52

Als jaarlijks uitje vond het Parkinson Café Assen op donderdag 6 december plaats in het Duurzaamheidscentrum te Assen.

Ondanks de grijze natte dag, waren er toch zo'n 17 deelnemers naar het Duurzaamheidscentrum gekomen, aan de rand van het Asser bos. Het Duurzaamheidscentrum is een prachtig gebouw dat dankzij de natuurljke vorm, naadloos in het Drentse landschap past. 

Na een lekker kopje koffie en een plak cake, werden deelnemers en vrijwilligers rondgeleid door het bijzondere gebouw door Koos. Hij vertelde over de innovatieve manier van verwarmen en koelen van het gebouw, door middel van het verbranden van houtsnippers en het oppompen van water uit de grond. Dat vond iedereen erg interessant. Het gebouw is deels geïsoleerd door het gebruik van gras en sedumplantjes op het dak.

Er zijn verschillende exposities en lokalen in het Duurzaamheidscentrum waar onderwerpen als afval scheiden en duurzame voeding op een leuke manier worden uitgelegd. Basisschoolleerlingen krijgen hier milieu educatie. Hiervoor worden zelfs dieren uit de kinderboerderij naar binnen gehaald zodat de kinderen deze dieren van dichtbij kunnen zien en voelen!

Degenen die na de rondleiding binnen, nog zin hadden in een frisse neus, konden mee naar buiten met Koos om de tuin en de vijver te bekijken.

Al met al, was het een heel gezellige en leerzame middag, die werd afgesloten met een houten keukenspatel als kadootje voor alle deelnemers. Wie wilde, kon daarna nog rustig even rondneuzen in het gebouw.

« Ga terug naar de homepage van Parkinson Café Assen

Logo Parkinson_CAFE_RGB

Locatie

Wijkcentrum Peelo
Markehuus
Scharmbarg 35
Assen

Terug naar boven