"Wegwijs in de wereld van hulpmiddelen"

Afbeelding 2020_01_30 Hulpmiddelendonderdag 30 januari 2020 13:03

Samantha Schilder en Timo Potveer, ergotherapeuten, geven uitleg over de meest voorkomende hulpmiddelen en nieuwe hulpmiddelen.
Tevens vertellen zij het een en ander over de vergoedingen hiervoor.

Tijdens een goed bezochte bijeenkomst werden de aanwezigen bijgepraat door Samantha Schilder en Timo Potveer over de ondersteuning die de ergotherapeut kan leveren bij de ziekte van Parkinson.

 Zij lieten tijdens een interactieve voordracht zien welke hulpmiddelen ter beschikking zijn voor de diverse problemen die in het dagelijks leven een belemmering vormen voor het functioneren.

De voorbeelden liepen uiteen van aangepast bestek, hulpmiddelen voor het kunnen draaien in bed en het opstaan uit bed, tot rollators en driewielers, al dan niet met laser verlichting en elektrische ondersteuning.

 ETNH-Fotos.png

Een voorzichtige conclusie is dat voor de meeste problemen via de ergotherapeut oplossingen voorhanden zijn.

De hulpmiddelen worden voorgeschreven door de ergotherapeut en worden veelal geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekering en/of de gemeente.

Het was een leerzame bijeenkomst en wij danken Samantha en Timo voor de prettige wijze waarop zij de aanwezigen hebben voorgelicht.

« Terug

Logo Parkinson_CAFE_300

Restaurant 'de Wilg' Avondlicht
Geldelozeweg 66
1625 NX  Hoorn

Contact
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: 
Sylvia Hendriks 
Tel: 0228-542599

E-mail: info@parkinsoncafehoorn.nl

Terug naar boven