Behandelingen

Behandelingen

Parkinson is progressief. Er is helaas nog geen genezing mogelijk. Parkinson is dus een chronische ziekte. Maar met medicatie, paramedische behandelingen, geavanceerde- en aanvullende therapieën kunnen symptomen wel worden onderdrukt.

ParkinsonNet zorgverleners

Wanneer u kiest voor een bij ParkinsonNet aangesloten zorgverlener, bent u in goede en gespecialiseerde handen. ParkinsonNet is een landelijk netwerk van ruim 3.400 zorgverleners gespecialiseerd in de ziekte van Parkinson. Op de website parkinsonzorgzoeker.nl vindt u gespecialiseerde zorgverleners in uw regio.

Meer over ParkinsonNet

Medicijnen

Voor welk medicijn (of combinatie van medicijnen) wordt gekozen hangt af van de aard van de verschijnselen, het effect van de medicijnen, de bijwerkingen op de korte en lange termijn, de leeftijd, de belasting voor de patiënt en de kosten.

Meer over medicijnen

Geavanceerde therapieën

Wanneer er ondanks de medicijnen te veel ernstige klachten of bijwerkingen zijn, kunnen zogenoemde ‘geavanceerde behandelingen’ in beeld komen. Dit is een verzamelterm voor apomorfine, Duodopa en Deep Brain Stimulation.

Meer over geavanceerde therapieën

Enkele hulpmiddelen voor een consult met uw zorgverlener

Diverse behandelingen en berichten hierover

Parkinson Vraagbaak

De Parkinson Op Maat-studie is een onderzoek naar het ontstaan en verloop van de ziekte van Parkinson. Door een grote groep mensen met parkinson twee jaar lang te volgen, willen de onderzoekers nieuwe kennis opdoen en een basis leggen voor persoonsgerichte behandelingen. Een onderdeel van de Parkinson op Maat-studie, is de zogenaamde vraagbaak. Experts geven in korte video's antwoord op vragen over verschillende thema's, waaronder de volgende behandelingen:

Ga naar de vraagbaak over logopedie

Ga naar de vraagbaak over ergotherapie

Ga naar de vraagbaak over fysiotherapie

ParkinsonTV over behandelingen

ParkinsonTV is een maandelijks online uitgezonden live programma over de ziekte van Parkinson. Tijdens de uitzending spreken experts en ervaringsdeskundigen, samen over een specifiek thema gerelateerd aan parkinson.

Huisarts

Ergotherapie

Zorg

Terug naar boven