Behandelingen

Behandelingen

Medicatie2.jpg

Paramedische behandeling

Paramedische zorg richt zich op het beter functioneren van het lichaam en het op peil houden van de gezondheid. Voorbeelden van paramedische zorg zijn: fysiotherapie, ergotherapie, diëtiek of logopedie. 

Meer over paramedische behandeling

Medicijnen

Voor welk medicijn (of combinatie van medicijnen) wordt gekozen hangt af van de aard van de verschijnselen, het effect van de medicijnen, de bijwerkingen op de korte en lange termijn, de leeftijd, de belasting voor de patiënt en de kosten.

Meer over medicijnen

Geavanceerde therapieën

Wanneer er ondanks de medicijnen te veel ernstige klachten of bijwerkingen zijn, kunnen zogenoemde ‘geavanceerde behandelingen’ in beeld komen. Dit is een verzamelterm voor apomorfine, levodopapompen en diepe hersenstimulatie (DBS).

Meer over geavanceerde therapieën

Mondzorg

Er zijn ook tandartsen aangesloten bij ParkinsonNet. Naast diëtetiek en logopedie is er nu nog een discipline binnen ParkinsonNet waarbij de mond(zorg) centraal staat. In parkinson gespecialiseerde tandartsen vindt u op parkinsonzorgzoeker.nl. 

Ga naar de parkinsonzorgzoeker

Mondzorg in Parkinson Magazine

Aanvullende therapieën

Iedereen heeft zijn/haar eigen parkinson(isme). U zult voor uzelf willen onderzoeken welke behandeling het beste past. Ook al is het effect van een aanvullende therapie nog niet altijd wetenschappelijk bewezen, dan nog kan die voor u effect opleveren.

Lees meer over aanvullende therapieën

ParkinsonTV over behandelingen

ParkinsonTV is een maandelijks online uitgezonden live programma over de ziekte van Parkinson. Tijdens de uitzending spreken experts en ervaringsdeskundigen, samen over een specifiek thema gerelateerd aan parkinson.

Huisarts

Ergotherapie

Zorg

Terug naar boven