Berichten over Zorgverlener: nieuws

 1. Vragenlijst over patiëntveiligheid in de zorg

  De Patiëntenfederatie wil graag weten wat de ervaringen van mensen zijn die in de afgelopen 2 jaar in een ziekenhuis of kliniek zijn geweest voor onderzoek, behandeling en/of een (controle)afspraak. Hebben zij zich voldoende veilig gevoeld? En hoe was het contact met de zorgverlener(s)? Is er wel eens iets misgegaan, en hoe is dat opgelost?

  Toon volledig bericht

 2. Help mee met onderzoek naar inzicht in kwaliteit van zorg

  De Patiëntenfederatie wil graag weten hoe mensen denken over het hebben van informatie over de kwaliteit van zorg in ziekenhuizen en klinieken. 

  Toon volledig bericht

 3. Lancering Paramedische Richtlijn Parkinson

  Het is zover! De nieuwe Paramedische Richtlijn Parkinson met Actieve Beslisondersteuning is landelijk beschikbaar. Er zijn twee versies van de beslisondersteuning: één voor zorgverleners en één voor mensen met parkinson en naasten. Beide met dezelfde behandeladviezen, maar passend gemaakt voor de doelgroep.

  Toon volledig bericht

 4. Amsterdam UMC Centrum voor Parkinson en Bewegingsstoornissen

  Met ingang van 21 november heeft Amsterdam UMC alle zorg en deskundigheid op het gebied van parkinson en bewegingsstoornissen op één plek samengebracht. Vanaf deze datum is het ‘Amsterdam UMC Centrum voor Parkinson en Bewegingsstoornissen’ gevestigd op locatie AMC.

  Toon volledig bericht

 5. Nieuw 'Punt voor Parkinson' in Hengelo

  In het voorjaar van 2022 wordt in Het Borsthuis in Hengelo een Punt voor Parkinson geopend. Alle patiënten uit de regio bij wie deze ziekte is vastgesteld, worden daar door gespecialiseerde zorgverleners behandeld en begeleid. Die aanpak kan een langdurige ziekenhuisopname vaak met jaren uitstellen. (Bron: tubantia.nl)

  Toon volledig bericht

 6. Project Aansturing Punt voor Parkinson Groningen

  In 2016 is in Groningen Punt voor Parkinson geopend vanuit een samenwerking tussen het UMCG, Martiniziekenhuis en Zorggroep Groningen. De Parkinson Vereniging heeft een aantal jaren geleden een subsidie toegekend aan Punt voor Parkinson voor zowel onderzoek als de organisatie van zorg. Inmiddels is de laatste fase van dit samenwerkingsprogramma, betreffende de organisatie van zorg, gestart.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven