Parkinsoncafé 12 oktober: ergotherapie en Dans op Recept

parkinsoncafe-12okt.1-goed.jpgdonderdag 12 oktober 2023 14:00

Op donderdag 12 oktober was er weer een Parkinsoncafé met 2 erg leuke onderwerpen, namelijk: ergotherapie en Dans op Recept! We begonnen met een interessante presentatie over ergotherapie: wat kan een ergotherapeut doen voor iemand met Parkinson, hoe zit het met de financiering en welke hulpmiddelen zijn er? De hulpmiddelen werden met veel interesse bekeken door de bezoekers.

Daarna was het tijd om in beweging te komen met Dans op Recept. Eerst in een grote kring zittend op de stoel met verschillende bewegingen met de armen en benen. Daarna gingen, voor wie dat lukte, staand verder en er werd zelfs lopend door de zaal bewogen! Er start in Assen een nieuwe groep van Dans op Recept, mocht u hier geïnteresseerd in zijn, kijk dan op: https://dansoprecept.nl/locaties/drenthe/

« Ga terug naar de homepage van Parkinson Café Assen

Logo Parkinson_CAFE_RGB

Locatie

Wijkcentrum Peelo
Markehuus
Scharmbarg 35
Assen

Samen staan we sterker!

De Parkinson Vereniging is dé vereniging van en voor mensen met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme en hun naasten. Het is daarmee ook dé plek waar iedereen met zijn vragen over parkinson(ismen) terecht kan.

Word lid van de Parkinson Vereniging
  • We zorgen voor informatie

    Wij zijn de gids naar betrouwbare, actuele en vindbare informatie over leven met parkinson(ismen).

  • We behartigen uw belangen

    Wij zetten ons in voor beschikbaarheid van behandelingen en we vertegenwoordigen de stem van mensen met parkinson(isme) in onderzoek en richting politiek en media.

  • We regelen ontmoetingen

    Zodat u tips en ervaringen kunt uitwisselen en in contact kun komen met gelijkgestemden.

Terug naar boven