15 november 2023, "There is a place on earth", Ellen van den Homert

Film Poster_JPEG.jpgwoensdag 15 november 2023 19:30

Tijd voor iets geheel anders! Op deze avond hadden wij een bijzondere gast in ons midden: Ellen van den Homert.
Ellen is een duizendpoot en onder andere documentairemaakster. Zij liet ons deze avond een schitterende film zien met de titel: "There is a place on Earth".

There Is A Place On Earth gaat over de rol van kunstenaars in wildernisbescherming. Nederlandse documentairemaakster Ellen van den Honert neemt de kijker mee op een poëtische reis rond de wereld, waarbij we kunstenaars ontmoeten die met buitengewoon creatief werk een grote toewijding aan de natuur tonen. Tijdens dit proces ervaren we een unieke, intuïtieve verbinding met de wilde natuur – en de noodzaak om deze te beschermen. Om de film te maken zijn zowel kunstenaars als natuurbeschermers geïnterviewd in Portugal, India, de VS, Frankrijk, Canada, Hawaii, Zuid-Afrika en Nederland.

Voorafgaand aan de voorstelling gaf Ellen een toelichting geven over de inhoud van de film en u voorzag iedereen van meer achtergrondinformatie.

2023-11-15 Ellen van den Homert2

Over de regisseur
Ellen van den Honert studeerde Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze heeft internationaal gewerkt als muziekleraar, projectmanager en ondernemer, terwijl ze ook een carrière als songwriter en uitvoerend artiest leidde en met succes de veelgeprezen albums Breath of the Soul (2006) en Hummingville(2010) uitbracht. In 2015 richtte Ellen de Wild About Music Foundation op, die zich inzet voor het bevorderen van de synergie tussen kunst en natuurbehoud. Dit leidde tot de productie van haar eerste lange documentaire, There Is A Place On Earth, waarin ze de rol van kunstenaars bij het behoud van de wildernis verkent op een mooie en poëtische reis rond de wereld.

We hadden een goed gevulde zaal en er werd met aandacht gekeken naar deze boeiende film. Zeer inspirerend!

2023-11-15 Ellen van den Homert1

« Ga terug naar de homepage van Parkinson Café Harderwijk

Overzicht van alle verslagen

« Vorige Volgende »

maart 2024

februari

november 2023

juni

mei

maart

januari

november 2022

januari 2020

september 2019

juni

mei

maart

januari

november 2018

september

mei

maart

januari

Logo Parkinson_CAFE_300

Wijkontmoetingscentrum De Aanleg
Albert Verweyplein 30
3842 HH Harderwijk
Tijdstip: 19.30-21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

Mail: info@parkinsoncafe-harderwijk.nl

Terug naar boven