2Doc: Samen alleen

zaterdag 30 maart 2024

2Doc: Samen Alleen is op donderdag 11 april vanaf 22:20 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO2.
Deze documentaire kan mogelijk als confronterend worden ervaren.

2Doc: Samen Alleen is op donderdag 11 april vanaf 22:20 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO2.

https://www.tvgids.nl/nieuws/televisie/2doc-samen-alleen-documentaire-parksinon-filmmakers-carmen-cobos-kees-rijninks-npo2-tv

De relatie van filmechtpaar Kees en Carmen komt steeds meer onder druk te staan als de situatie van Kees, die lijdt aan de ziekte van Parkinson, uitzichtloos lijkt. Heeft een leven zonder perspectief dan nog zin?

Over deze documentaire

Het is 1992 als Carmen Cobos en Kees Rijninks elkaar ontmoeten. Er is direct een enorme klik tussen hen. Ze delen niet alleen de liefde, maar ook een bijzondere passie voor documentaire. Hun persoonlijke relatie vormt het begin van een nauwe, professionele samenwerking die resulteert in een lange reeks films die ze gezamenlijk realiseren en waar ze vele prijzen voor in ontvangst mogen nemen.

Geen vuiltje aan de lucht, totdat Kees in 2014 vrij plots wordt gediagnosticeerd met de ziekte van Parkinson. Hoewel ze meedoen aan diverse onderzoeken die zouden bijdragen aan de ontwikkeling van een medicijn, krijgt de Parkinson Kees steeds meer in zijn greep. Carmen ziet haar geliefde als het ware door haar vingers glippen, terwijl een verlossend medicijn alsmaar uitblijft.

In Samen alleen geeft regisseur Carmen Cobos een kijkje in hun leven. Ze schetst het beeld van een liefhebbend stel dat elkaar niet los wilt laten, maar waarbij de ziekte meedogenloos tussen hen in wrikt.

Wanneer u deze documentaire heeft gemist of nog een keer wilt kijken, kunt u dat via uw televisie terug kijken of via de website van 2Doc. 

https://www.2doc.nl/

Docu Samen alleen

« Ga terug naar Parkinson Café Lelystad

Logo Parkinson_CAFE_300

Hanzeborg
Koningsbergenstraat 201-A
8232 DC Lelystad

E-mail: info@parkinsoncafelelystad.nl

Samen staan we sterker!

De Parkinson Vereniging is dé vereniging van en voor mensen met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme en hun naasten. Het is daarmee ook dé plek waar iedereen met zijn vragen over parkinson(ismen) terecht kan.

Word lid van de Parkinson Vereniging
  • We zorgen voor informatie

    Wij zijn de gids naar betrouwbare, actuele en vindbare informatie over leven met parkinson(ismen).

  • We behartigen uw belangen

    Wij zetten ons in voor beschikbaarheid van behandelingen en we vertegenwoordigen de stem van mensen met parkinson(isme) in onderzoek en richting politiek en media.

  • We regelen ontmoetingen

    Zodat u tips en ervaringen kunt uitwisselen en in contact kun komen met gelijkgestemden.

Terug naar boven