Maandag 2 september 2019 (uitstapje)

Parkinson Café Lelystad

Maandag 2 september 2019

Verslag van het leuke uitstapje.

 

Precies op tijd kwam de bus van Marion reizen aan bij de Hanzenborg. De eerste ongeduldige mensen stonden al buiten te wachten. Het was een bus met een lift erin, zodat het voor iedereen mogelijk was om makkelijk in de bus te komen.

De bus vertrok via een mooie route naar Terwolde.

Daar was een restaurantje wat speciaal voor ons open was om een heerlijke lunch te serveren (inclusief soep met hele grote ballen erin)

Om 13.30 vertrokken we voor een prachtige rondrit. Er was ook een gids ingestapt die ons de nodige informatie gaf. We reden een stuk langs de fraaie IJssel, met zijn bijzondere landschap en vele (water) vogelsoorten. Een prachtige tocht met veel informatie over het ontstaan van de prachtige rivier en de zeer afwisselende omgeving die we bezochten zoals het water, de IJsselvallei, en ook landgoederen met bossen en heide op de Veluwe! De gids vertelde ook over het project “Ruimte voor de rivier” We reden ook door enkele bijzondere landgoederen die vroeger in bezit waren van Daendels en Buys Ballot, we luisterden naar de bijzondere verhalen die de gids vertelde over alles wat groeit en bloeit hier! 

Om 15.30 werd de gids weer afgezet bij het restaurant waar we hadden geluncht. 

Wij gingen weer via de snelweg terug naar Lelystad. Onderweg zagen we wat mensen lekker in slaap vallen. Mede door de zon die de bus in scheen.

Om 16.30 waren we weer in Lelystad. We waren met de pet rondgegaan voor de chauffeur die zeer hulpvaardig was en ons veilig weer terug heeft gebracht.

We kunnen terugkijken op een heerlijke dag.

Dank jullie wel voor je aanwezigheid en je gezelligheid.

Namens de werkgroep

Voor de foto's zie de Website:  www.parkinsoncafelelystad.nl

« Ga terug naar Parkinson Café Lelystad

Logo Parkinson_CAFE_300

Hanzeborg
Koningsbergenstraat 201-A
8232 DC Lelystad

E-mail: info@parkinsoncafelelystad.nl

Terug naar boven