Slaapstoornissen

Slapen-bed.jpgdonderdag 24 mei 2018 14:00

De lezing over slaapstoornissen op 24 mei j.l. werd verzorgd door Dr. van de Beek, verbonden als neuroloog aan ziekenhuis Bernhoven in Uden.

Als eerste werd ingegaan op een aantal facetten van slaap: ieder heeft z'n eigen behoefte aan slaap - sommigen kunnen met 6 uur uit de voeten terwijl anderen 10 uur nodig hebben. Als je slaapt wil dat overigens niet zeggen dat je niets doet: je brein is druk bezig met allerlei zaken. Afvalstoffen die je overdag hebt opgebouwd worden tijdens de slaap afgevoerd. Slaap is ook belangrijk bij genezing.

Een ander aspect is insomnie: niet in slaap kunnen vallen, wakker worden tijdens de nachtrust of te vroeg wakker worden. Het omgekeerde is ook mogelijk: slaperigheid of slaap aanvallen. dat kan door een slechte nachtrust maar de medicatie kan ook een rol spelen.

Een laatste categorie is het 'rustelozen benen syndroom'. Dat begint vaak in de avonduren en wordt soms veroorzaakt door een tekort aan ijzer.

Zowel tijdens als na de presentatie waren er verschillende vragen uit het publiek. Het onderwerp speelt blijkbaar bij veel mensen. 

Bekijk de presentatie

« Ga terug naar de homepage van Parkinson Café Zeeland

Zalencentrum Het Witte Huis 
Reekseweg 7
5411 RB Zeeland

info@parkinsoncafezeeland.nl


facebookpagina voor de regio Oss - Uden - Veghel

Terug naar boven