Bewegen: Ronnie Gardiner Methode en Boxen (27 augustus 2019)

P1160300.jpgzondag 01 september 2019

Het eerste onderwerp stond in het teken van bewegen volgens de Ronnie Gardiner Methode. De fysiotherapeuten hebben deze methode uitgelegd hoe deze de hersenen stimuleert en daardoor de conditie verbetert.
Het tweede onderwerp was RockSteadyBoxing
Na een korte pauze werd door Alex Hoogveldt de methode en voordelen van RockSteadyBoxing uitgelegd. Deze wijze van boxen is speciaal voor Parkinson patiënten ontwikkeld.

Ondanks de extreme temperaturen was er veel belangstelling voor het thema van die middag “Bewegen”: een volle zaal.  

1) Ronnie Gardiner Methode

Het eerste onderwerp stond in het teken van bewegen volgens de Ronnie Gardiner Methode. De fysiotherapeuten Marleen Bus en Jelmer Derksen hebben deze methode uitgelegd hoe deze de hersenen stimuleert en daardoor de conditie verbetert.  Vervolgens werd dit in praktijk gebracht door hun in praktijk gebracht door alle aanwezigen in de zaal ritmisch mee te laten klappen volgens het patroon afgebeeld op het scherm. Iedereen was enthousiast en deed volop mee. Bij voldoende belangstelling kan men wekelijks deze methode gedurende zes weken bij de fysiotherapeuten intensief worden geoefend.

2) RockSteadyBoxing 

Na een korte pauze werd door Alex Hoogveldt de methode en voordelen van RockSteadyBoxing uitgelegd. Deze wijze van boxen is speciaal voor Parkinson patiënten ontwikkeld. Alex heeft zelf al jaren de ziekte van Parkinson en heeft veel baat bij boxen: hij voelt zich veel fitter en heeft minder last van de bekende symptomen van Parkinson.  Bij deze metode van boxen heeft men alleen lichamelijk contact met elkaar via de handschoenen en niet op het lichaam. Ook bij deze presentatie konden mensen uit de zaal dit uitproberen. Een tiental Parkinson patiënten trok de stoute (hand)schoenen aan en beukten er driftig op los. De trainer Rob Floris gaf daarbij de deelnemers steeds aanwijzingen hoe te boxen volgens de methode RockSteadyBoxing. 

De deelnemers kregen er blijkbaar niet genoeg van en bezweet maar tevreden zocht een ieder zijn stoel weer op. Ook hierbij kunnen enthousiastelingen zich aanmelden bij een vaste groep boxers in Zevenaar.

 Alle vier presentators van die middag ontvingen van Ariane een attentie. 

Tenslotte deed Ariane nogmaals een dringende oproep voor nieuwe vrijwilligers voor het Parkinson Café Team, omdat zij eind van dit jaar stopt als coördinator van het Parkinson Café

« Ga terug naar de homepage van Parkinson Café Zevenaar

Tijd: 14.00 - 16.00 uur

Liemerije
Hunneveldweg 12
6903 ZN Zevenaar
Tel: 088-0441999

Stuur een mail naar Parkinson Café Zevenaar

Terug naar boven