De kunst van goed slapen (4 november 2021)

vrijdag 19 november 2021

Deze bijeenkomst van Parkinson Café vond plaats in de grote zaal van de Stek in Duiven.
Aantal aanwezigen was 32

De bijeenkomst werd geopend door Hanneke Frouws door iedereen welkom te heten en Janneke Wolting (specialist ouderengeneeskunde) te introduceren, die het item “Goed Slapen” ging presenteren op het grote beeldscherm. Uitgebreid werd door haar de problematiek rond het slecht slapen uit de doeken gedaan. Vooral Parkinson patienten hebben hier vaak last van. Het is van groot belang dit probleem bespreekbaar te maken met de mantelzorger, arts, neuroloog en verpleegkundige. Door slecht slapen ’s nachts gaat men overdag slechter functioneren. Dan ontstaat al gauw de behoefte om overdag te gaan slapen. Klachten kunnen dan o.a. zijn: hallucinaties, piekeren, verwardheid en angst.

Tips en adviezen gaf Janneke aan om slaapproblemen te voorkomen. Lichttherapie kan hierbij helpen. 

Het betoog over de medische aspecten van Hanneke was zeer uitgebreid, dat soms niet door iedereen kon worden opgepakt. Na de pauze werden diverse opmerkingen en vragen gesteld door het publiek.

Twee fysiotherapeuten (Jaap en Anouk) van Fysiotherapie van Kuppenveld kregen de zaal goed in beweging met Power Training. Die kun je doen in de stoel of op de rand van je bed voor het slapen gaan. Daardoor kun je beter gaan slapen, de spieren losmaken en de geest ontspannen.

Tenslotte bedankte Hanneke iedereen voor hun komst en Janneke kreeg van haar een mooie bos bloemen voor haar bijdrage. Velen bleven nog wat napraten, ook over andere zaken.

P1160957

P1160955  

P1160967

P1160982

« Ga terug naar de homepage van Parkinson Café Zevenaar

Logo Parkinson_CAFE_300

Tijd: 14.00 - 16.00 uur

Liemerije
Hunneveldweg 12
6903 ZN Zevenaar
Tel: 088-0441999

Stuur een mail naar Parkinson Café Zevenaar

Terug naar boven