Oproepen

Onderzoekers zoeken regelmatig naar proefpersonen voor hun onderzoek. U kunt zich hiervoor aanmelden wanneer u een bijdrage wilt leveren. Op deze pagina vindt u de actuele oproepen. Onderzoekers die proefpersonen zoeken voor hun studie kunnen dit melden bij de Parkinson Vereniging.

Aanmelden als proefpersoon

Lees voordat u zich opgeeft voor medisch-wetenschappelijk onderzoek de brochure ´Medisch-wetenschappelijk onderzoek' van de Rijksoverheid. Op de website van de Rijksoverheid is ook een gesproken versie van de brochure te beluisteren.

Download deze brochure

Hersenonderzoek.png

Hersenonderzoek.nl

Bij Hersenonderzoek.nl vindt u een overzicht van wetenschappelijke onderzoeksprojecten over de hersenen waaraan u kunt deelnemen: onderzoek naar de ziekte van Parkinson, alsook onderzoek naar andere hersenziekten en -aandoeningen zoals Alzheimer, Multiple Sclerose (MS), depressie en niet aangeboren hersenletsel. Iedereen van 18 jaar en ouder kan zich inschrijven bij Hersenonderzoek.nl.
Zowel mensen mét als zonder diagnose.

Ga naar hersenonderzoek.nl

ParkinsonNext.png

ParkinsonNEXT.nl

Bij ParkinsonNEXT vindt u een overzicht van onderzoeks- en innovatieprojecten specifiek gericht op parkinson en parkinsonisme, die op zoek zijn naar deelnemers. U kunt zich inschrijven bij ParkinsonNEXT wanneer u de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme heeft of wanneer u mantelzorger bent van iemand met parkinson(isme).

Ga naar ParkinsonNEXT.nl

Een oproep voor proefpersonen plaatsen

Bent u als onderzoeker of student op zoek naar deelnemers voor uw onderzoek? Dan kunt u dit melden bij de Parkinson Vereniging.

Meer informatie over het plaatsen van een oproep

Actuele oproepen voor onderzoek

1. Vragenlijst voor COI-PD studie: cost-of-illness in Parkinson’s Disease

2. Spraakmotorische controle bij de ziekte van Parkinson

3. Deelnemers gezocht: DBS-MODE, effectiviteit van diepe hersenstimulatie op motorische klachten bij mensen met de ziekte van Parkinson en dementie

4. ProPark nu ook in LUMC gestart!

5. Gezocht: mensen met parkinson die thuis in gesprek zijn geweest met een geestelijk verzorger

6. Gezocht: vrijwilligers voor het optimaliseren en uittesten van een nieuwe MRI-techniek

7. Deelnemers gezocht voor de BEWARE studie

8. Wij nodigen u uit om deel te nemen aan het Patiënten VolgProgramma van het UMC Utrecht

9. Een onderzoek naar een nieuw onderzoeksmiddel om de achteruitgang van de ziekte van Parkinson te remmen. Helpt u mee?

10. Deelnemers gezocht: Fecale microbiota transplantatie bij patiënten met de ziekte van Parkinson (FMT4PD)

11. Een onderzoek naar een nieuwe toedieningsvorm van apomorfine bij mensen met de ziekte van Parkinson (CHDR1933 deel B)

12. GEZOCHT: deelnemers voor de HersenFIT studie

13. Oproep aan alle VROUWEN tussen de 21 en 60 jaar in Nederland die leven met de ziekte van Parkinson.

14. Deelnemers gezocht voor FOG@Home-studie (Freezing Of Gait)

15. Bent u mantelzorger voor iemand met parkinson(isme), of kent u een mantelzorger?

16. Herhaalde oproep: Nieuwe studies bij 'de novo' parkinson

17. Oproep: deelnemers gezocht voor PSP-studie

18. Profilering van parkinson (het ProPark onderzoek)

19. Vragenlijst over standaard en alternatieve behandelingen

20. Helpt u mee? Onderzoek over motivatie na DBS

21. Wat is jouw plan vandaag? De GoMaP studie zoekt deelnemers

22. STEPWISE-studie van start!

23. De Orchestra studie: onderzoek naar een nieuw medicijn voor de ziekte van Parkinson

24. Trillende sokken, klankbordgroep?

25. Gezocht: proefpersonen voor onderzoek

26. Mensen met parkinson die nog geen parkinsonmedicatie gebruiken gezocht

27. Speciale oproep voor vrouwen die freezing ervaren en mensen zonder parkinson

28. Gezocht: ervaringsdeskundigen voor de Regiobeelden