-
Lopende onderzoeken naar parkinson en het eiwit alpha-synucleïne
Ondanks jaren van onderzoek is er nog veel onduidelijk over de rol die het eiwit alpha-synucleïne speelt bij de ziekte van Parkinson. Dit eiwit speelt onder andere een rol bij het verzenden van berichten tussen hersencellen. Als dit eiwit niet goed werkt kan het problemen geven binnen cellen.
-
Rijbewijs 75-plusser tijdelijk met maximaal één jaar verlengd
De tijdelijke verlenging van de geldigheid van het rijbewijs voor 75-plussers met maximaal één jaar, gaat per 1 december 2019 in. Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. De ministerraad stemde eerder al in met een aanpassing van het Reglement Rijbewijzen. Het wachten was nog op advies van de Raad van State, die is positief over de verlenging zo meldt de minister in haar brief. Door de regeling kunnen 75-plussers blijven rijden tot het moment dat het CBR een besluit heeft genomen over hun rijgeschiktheid.
-
Blog: 'Een oprechte lach en vrolijkheid'
Het is woensdag 13 november voor heteerst gaan we naar het Parkinson Café in Groningen. Vandaag spreekt prof. Teus van Laar verbonden aan het UMCG. Dit is de tweede kennismaking met andere patiënten, al moet ik wel zeggen dat het woord patiënt de lading niet volledig dekt.
-
In Balans - Meta Anna
Meta Anna is geboren in 1954 in Wildervank, Groningen. Op 45-jarige leeftijd krijgt ze de diagnose parkinson.
-
Start internationale bijwerkingenweek: meld voor veiliger medicijngebruik
Vandaag start de bijwerkingenweek, een jaarlijkse campagne door medicijnautoriteit CBG en Bijwerkingencentrum Lareb. Doel van deze week is medicijngebruikers én zorgverleners bewust te maken van het belang van het melden van bijwerkingen, zeker als iemand meerdere medicijnen tegelijk gebruikt. Met deze meldingen ontstaat een completer beeld van de veiligheid van medicijnen.
-
Kassa: Minister Bruins over beschikbaarheid van medicijnen
Als je leven afhangt van de juiste medicijnen, is het van groot belang dat deze op tijd beschikbaar zijn.
-
Verslag congresbezoek ‘International Congress of Parkinson’s Disease and Movement Disorders’, Nice 2019
Afgelopen september vond in Nice het ‘International Congress of Parkinson’s Disease and Movement Disorders’ plaats. Dit is een congres dat ieder jaar plaatsvindt en dat, zoals de naam al zegt, voornamelijk gaat over de ziekte van Parkinson en andere bewegingsstoornissen. Het is een groot internationaal congres waar ruim 6000 bezoekers (zowel onderzoekers als medische professionals) uit meer dan 100 verschillende landen dit jaar aanwezig waren. Dankzij de subsidie van de Parkinson Vereniging was ik er hier ook ééntje van.
-
Late night show PAUW! over de ziekte van Parkinson
PAUW! is de late night talkshow van BNNVARA, die iedere werkdag wordt uitgezonden op NPO1. Op woensdag 13 november stond een groot deel van de uitzending in het teken van de ziekte van Parkinson.
-
Blog: 'Zoon van mijn vader met parkinson'
Het was in de zomer van 2016, vanaf dat moment begon voor ons zichtbaar dingen te veranderen. In eerste instantie was de gedachten een incident, maar het incident begon ging langzaam over te gaan in iets structureels. Hij probeerde het te maskeren op het moment dat hij een kopje in zijn hand hand had. Wat dan vluchtig op tafel werd gezet.
-
Minister Schouten kritisch over goedkeuringsproces bestrijdingsmiddelen
Minister Carola van Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) vindt dat de goedkeuringsprocedure voor pesticiden in relatie tot aandoeningen zoals Parkinson, voor verbetering vatbaar is. Schouten ondersteunt met deze uitspraak de aanbevelingen die de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) en het RIVM eerder deden in de ZEMBLA-uitzending 'Parkinson op het Platteland'. Schouten: "Ik zal de Europese Commissie vragen dit voortvarend op te pakken."
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 180
- 181
- 182
- ...
- 206
- Volgende pagina